SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Ücretsiz hızlı tren mayısta kapalı gişe!

Ücretsiz hızlı tren mayısta kapalı gişe!

28 Nisan 2023 Cuma - 11:07




Önceki gün açılışı yapılan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Treni (YHT), dün sabah ilk ücretsiz seferini gerçekleştirdi. Hattın hizmete açılması ile sabah saatlerinde bilet gişelerinde yoğunluk oluştu. Vatandaşlar, 1 ay boyunca ücretsiz olacak seferler için bilet kuyruğuna girdi. Yozgat, Kırıkkale ve Ankara’ya gitmek isteyenler, saat 08.00’de hareket edecek trene bindi. Çoğu vatandaş, gezmek için günübirlik Ankara’ya gittiğini söyledi.





Sivas’takine benzer yoğunluk hat üzerinde yer alan Yozgat ve Kırıkkale’de de gözlendi. Mayıs ayı sonunu kadar ücretsiz olan tren biletlerinin tükendiği belirtildi. Bilet almak için gişelere öğle saatlerinde başvuran vatandaşlara 31 Mayıs’a kadar bilet olmadığı bilgisi verildi.

Öte yandan dün Sakarya’da Milli Elektrikli Tren Seti’nin TCDD’ye teslim törenine katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ulaşım konusundaki projelerle Türkiyenin önemli bir konuma geldiğini ifade ederek, “Hızlı tren hatlarıyla ülkemizi Avrupa’da 6’ncı, dünyada ise 8’inci hızlı tren işletmecisi ülke konumuna yükselttik” dedi.
 

Karaismailoğlu şöyle konuştu:

“2022 yılı itibarıyla 13 bin 128 kilometreye ulaşan toplam demir yolu uzunluğunu, önceki gün açılışını yaptığımız Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı’nın tamamlanmasıyla 13 bin 896 kilometreye, bin 460 kilometre olan hızlı tren hat uzunluğunu ise 2 bin 228 kilometreye ulaştırdık. Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı sayesinde Kızılay-Kadıköy arasını da 80 dakikaya düşüreceğiz. 2053 vizyonumuz çerçevesinde hızlı tren hattımızı 13 bin 400 kilometreye, toplam demir yolu ağımızı ise 28 bin 600 kilometreye ulaştırmayı planlıyoruz.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap