SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Ücretsiz doğalgaz kararı Resmi Gazete'de

Ücretsiz doğalgaz kararı Resmi Gazete'de

05 Mayıs 2023 Cuma - 09:26




Ücretsiz doğalgaz kullanımının esaslarını belirleyen Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Maliyeti 40 milyar lira olarak hesaplanan uygulamadan 19,7 milyon abone yararlanacak. Uygulama döneminde aboneden tahsilat yapılırsa fatura iptal edilerek tahsil edilen tutar 3 iş günü içinde nakit olarak iade edilecek.





Ücretsiz doğalgaz kullanımına yönelik esaslar belli oldu. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karara göre, 24 Nisan-31 Mayıs tarihleri kullanım bedelleri ile vergilerin tamamı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesinden karşılanacak.

Toplam ödenecek tutar faturada "0" olarak gösterilecek. Hatalı olarak tahakkuk edilen faturalar iptal edilecek. Tahsil edilen tutarlar ise şirketler tarafından 3 iş günü içerisinde nakit olarak iade edilecek.

Düzenlemeyle, 1 Mayıs 2024'e kadar 25 metreküpe kadar olan doğalgaz tüketiminin bedeli de faturadan düşecek.

Düzenlemeye ilişkin açıklamalarda bulunan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, ücretsiz doğalgaz uygulamasından 19,7 milyon abonenin yararlanacağını söyledi. Uygulama sayesinde 40 milyar liranın vatandaşların cebinde kalacağını belirtti.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap