SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Türk fındığına tam destek

Türk fındığına tam destek

16 Kasım 2015 Pazartesi - 13:28




Fındık üreticisine yönelik sosyo-ekonomik projelere destek sağlanacak.





Fındık üreticisine destek... Dünyanın en fazla fındık kullanan çikolata üreticisi olan Nutella, Kinder gibi bilinen markaların sahibi İtalyan Ferrero firması, fındık ihraç rekortmeni Oltan Gıda’yı satın aldıktan sonra Türkiye’de üreticilere yönelik sosyo-ekonomik çalışmalara ve projelere de ağırlık vermeye başladı.

Oltan Gıda’yı bünyesine katmadan önce Manisa’da çikolata fabrikası da kuran Ferrero’nun fındıktan sorumlu Genel Direktörü Lucio Gamiero, tüketiciye en kaliteli ürünü sunmak üzerine inşa ettikleri üretim politikalarından bugüne kadar hiç taviz vermediklerini belirterek, “Türk fındığının lezzetini herkes biliyor. Ferrero olarak Oltan Gıda ile birlikte bu lezzeti fındıkta verim ve kaliteyi arttırarak yükselteceğiz. Bunun için şimdiye kadar kendimizin uyguladığı projeler vardı. Bundan sonra Türkiye’de bu konuda uygulanan tüm projelere destek vereceğiz” dedi.

Sektörde verim ve kalitede kalıcılığın hem üretici, hem de tüketiciyi hedef alarak yapılacak çalışmalarla mümkün olabileceğini vurgulayan Lucio Gamiero şunları söyledi:  “Uygulanacak politikaların sürdürülebilir ve istikrarlı olması lazım. Bunun içinde sektörün tüm kesimleri ile işbirliği yapıp, birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Öyle de yapacağız. Bu çalışmalar Türk fındığında verim ve kaliteyi arttırırken, dolayısıyla tüketici tercihini de yükseltecek, fındık tüketimi de artmış olacaktır. Ferrero olarak, başta araştırma geliştirme faaliyetleri olmak üzere, fındıkla ilgili tüm çalışmalara, tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği içine girerek destek verilmesinin herkese kazandıracağı düşüncesindeyiz.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap