SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Tatilcilere bir iyi bir kötü haber!

Tatilcilere bir iyi bir kötü haber!

28 Şubat 2018 Çarşamba - 19:15




Erken rezervasyon satışlarında yüzde 60’lık büyüme kaydeden Antalyalı turizmci, 2016 krizinin izlerini 2020 yılında kapatacak. Fiyatların iki yıl daha





Geçen yıl Rusya pazarını rekor bir artışla toparlayan Antalya bölgesi, bu yıl fiyat artışı yakalayabilmek için Avrupa pazarına odaklanacak. Şu ana kadar gelen erken rezervasyon satışlarında yüzde 60-80 arasında değişen oranlarda artış yakalayan turizmciler, revervasyonların hız kesmeden mayıs sonuna kadar devam etmesi durumunda, talebe karşılık fiyatlarda yüzde 15'lik artış planlıyor.Turizimciler, 2016 krizi nedeniyle yaklaşık 10 milyar dolarlık gelir kaybına uğrayan sektörün, 2014'teki zirve rakamlarını ancak 2020'de yakalayabileceğini ifade ediyor. Sektördeki son durumu değerlendiren Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, bu yıl, 2017'ye oranla erken rezervasyonda çift haneli büyüme yaşandığına işaret ederek, Avrupa pazarının sektör açısından kritik önem taşıdığını anlattı.

AVRUPA YILI OLACAK

“2018 Antalya'da Avrupa yılı” diyen Yağcı, Rusya'da geçen yıl yakalanan iyileşmenin bu yıl Avrupa'da yaşanacağını aktardı. Bu yıl Avrupa'dan gelen erken rezervasyonlarda yüzde 60-80 arası bir artış kaydedildiğini dile getiren Yağcı, “Almanya, Belçika, Hollanda ve İngiltere çok iyi gidiyor. Hatta İngiltere'de bazı rakamlar yüzde 90'lara kadar çıktı. 2016'da yaşadığımız kriz çok basit bir şey değildi. Sektörün 35 yıllık tarihinde böyle bir kriz yaşamadık. Antalya'da 600 bin yatak var ve bu tesislerin dolması lazım” yorumunu yaptı. Yağcı, Antalya'da daha fazla otel yatırımı yerine daha çok gelir getiren turiste ihtiyaç duyduğunu belirtti.

 YÜZDE 15 ZAM GELECEK

RUSYA'da yaşanan başarıyı Avrupa'da da yakalamak için çalıştıklarını anlatan AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, fiyat artışı için önce turistin gelmesi gerektiğini dile getirdi. “2018'de turist sayısındaki artışa paralel olarak fiyatları yukarı çekmeyi hedefliyoruz” diye konuşan Yağcı, geçen yıl turist sayısını artırmaya çalıştıklarını, bu yıl turist sayısındaki artışla birlikte fiyatları yüzde 10-15 yukarı çekeceklerini belirtti.


KIBRIS'A 150 MİLYON DOLAR YATIRDI

AYNI zamanda Concorde Hotels&Resorts Yönetim Kurulu Üyesi olan Dr. Erkan Yağcı, turizme yön verecek yatırımlara devam edeceklerini söyledi. Yağcı, Antalya'da 2005'ten bu yana faaliyet gösteren Concorde Lara'nın ardından yeni otel yatırımlarını Kuzey Kıbrıs'a yaptıklarını belirtti. Adanın Bafra bölgesinde 150 milyon dolarlık yatırımla kurulan Concorde Luxury Resort'ün, haziran ayında misafirlerini ağırlamaya başlaması planlanıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap