SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Sürdürülebilir toplumsal cinsiyet eşitliği girişimi

Sürdürülebilir toplumsal cinsiyet eşitliği girişimi

30 Mayıs 2023 Salı - 16:37




Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda Türkiye’de farkındalık artıyor. Yönetimde çeşitlilik ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında aktif olarak çalışan Egon Zehnder firması küresel kıdemli ortaklarından Murat Yeşildere, Yanındayız Derneği bünyesinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sürdürülebilir kurumsal bir temele kavuşturulması için harekete geçtiğini söyledi.





Yeşildere şunları dile getirdi: “Yanındayız Derneği 2018’de, hayatın farklı alanlarından gelen 40 erkek liderin, Nur Ger’in insiyatifi ile kurdukları bir dernek. Bugün üye sayısı 120’ye yaklaşıyor ve üyelerinin dörtte biri kadın. Derneğin kuruluş amacı, toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesini erkeklerin yoğun olduğu kahvehane, stadyum, berber, hatta yönetim kurullarında, erkek farkındalığını artırarak vermek. Derneğin kuruluş felsefesi, örnek olacak erkeklerin davranışları ve söylemleri ile erkeklerin zihnini, dilini ve aksiyonlarını değiştirmek üzerine yapılandırıldı.

Kurucu Başkan Nur Ger olağanüstü genel kurulla görevi erken bırakma kararı aldı. Ben de bayrağı daha ileri taşımak üzere 31 Mayıs’ta Yönetim Kurulu Başkanlığı’na aday oldum.

Yanındayız Derneği’nin daha da güçlenecek üye tabanı ile sürdürülebilir kurumsal bir temele kavuşturulması, faaliyetlerinin toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesinde erkek farkındalığının ve katılımının artmasına odaklanması, toplumsal cinsiyet eşitsizliği yaratan söylemlerin karşısında net duruş sergilemesi ve kadınların, erkeklerin sahip olduğu hak ve fırsatlara sahip olması için erkeklerin aktif savunuculuk yapması amacı ile aday oldum. Paylaşımcı karar verme süreçlerinin ve tam yetkilendirilmiş yönetim ekiplerinin çabası ile Yanındayız’ın kuruluş felsefesinden aldığımız enerji ve ilham ile, toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve cinsiyete
dayalı ayırımcılığın sebebi olan tüm ön yargıların yıkılması mücadelesini üstlenmek üzere bu kararı aldım.

Erkeklerin zihnini, dilini ve aksiyonlarını değiştirmek misyonuna yönelik olarak erkek ve kadınların, hayatın her alanında olması gerektiği gibi, eşit, kapsayıcı, hakkaniyetli ve dokuz kadın, dokuz erkek üyeden oluşan cinsiyet dengeli bir yönetim kurulu ile yola çıkıyorum.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap