SPK Başkanlığına Muhsin Atcı atandı! Yeni yönetim belli oldu
Yayın Tarihi: 01.11.2026 - 09:11
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararla SPK Başkanlığına Muhsin Atcı atandı. Başkan vekili ve kurul üyesi de değişti.
Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) üst yönetiminde yeni atamalar gerçekleştirildi. Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla SPK Başkanlığına Muhsin Atcı getirilirken, Ersin Başar Ekmekçi başkan vekili, Yasemin Girici ise kurul üyesi olarak görevlendirildi.
SPK’NIN YENİ BAŞKANI MUHSİN ATCI OLDU
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan 2026/367 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı kapsamında Sermaye Piyasası Kurulu’nun üst yönetiminde değişikliğe gidildi.
31 Ekim 2026 tarihli karara göre SPK Başkanlığına Muhsin Atcı atandı. Kurulun başkan vekilliği görevine Ersin Başar Ekmekçi getirilirken, Yasemin Girici de SPK üyeliğine atandı.
Atamaların, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 119’uncu maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2, 3 ve 7’nci maddeleri uyarınca gerçekleştirildiği bildirildi. Karar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yürürlüğe girdi.
MUHSİN ATCI KİMDİR, HANGİ GÖREVLERDE BULUNDU?
SPK Başkanlığına atanan Muhsin Atcı, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. Atcı, 2014 yılında ABD’de bulunan Duke Üniversitesinde Kalkınma Politikası alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Maliye Bölümünde ise doktora eğitimine devam ediyor.
Meslek hayatına 2003 yılında Vergi Denetmen Yardımcısı olarak başlayan Atcı, 2005’te Stajyer Gelirler Kontrolörü, 2008’de Gelirler Kontrolörü ve 2010 yılında İdari ve Mali İşler Daire Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.
2011 yılında Vergi Denetim Kurulu Başkanlığının kurulmasıyla Vergi Müfettişi olarak atanan Atcı, sonraki yıllarda kurum bünyesinde farklı görevler üstlendi.
VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN SPK’YA
Muhsin Atcı, 15 Eylül 2014 ile 7 Temmuz 2017 tarihleri arasında Ankara Büyük Ölçekli Mükellefler Grup Başkanı olarak görev yaptı. Ardından 31 Temmuz 2017-18 Nisan 2019 döneminde Vergi Denetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.
Atcı, 7 Ekim 2023 tarihinde Vergi Denetim Kurulu Başkanı olarak atanmıştı. Son Cumhurbaşkanlığı kararıyla birlikte bu kez Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı görevine getirildi.