SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Selçuk Geçer acı AKP gerçeğini gösterdi! İşte Türkiye’nin son durumu

Selçuk Geçer acı AKP gerçeğini gösterdi! İşte Türkiye’nin son durumu

22 Nisan 2022 Cuma - 14:33




Ekonomist Selçuk Geçer Türkiye’de yaşayan vatandaşın alım gücünün ne durumda olduğunu Almanya’nın asgari ücretiyle karşılaştırarak ortaya koydu.





Selçuk Geçer sosyal medya hesabından Türkiye ile Almanya’nın asgari ücretlerini karşılaştırarak Türkiye’deki ekonomik krizin boyutunu gösterdi.

Twitter’dan Avrupa’da yaşayıp Türkiye’nin ekonomisini öven insanlara seslenen Selçuk Geçer o vatandaşlara bir teklifte bulundu. Geçer, Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşlarına “Hadi gelin ve yerleri ve maaşları değiştirelim! Var mısınız” diye seslendi

 

TÜRKİYE’DE YAŞAMANIN ACI GERÇEĞİ

Sosyal medyada kendini takip edenlere bir tablo paylaşan Selçuk Geçer Türkiye’de uygulanan asgari ücretle kaç ayda 128 GB iPhone 13, BMW X1 Ultimate ve Playstation 5 alabileceklerini Almanya da ugulanan asgari ücretle kaç ayda alabileceklerini karşılaştırdı.


  • Bu tabloya göre Almanya’da yaşayan bir asgari ücretli 1 ayda 2 adet 128 GB iPhone 13 alabilirken Türkiye’de 5 ayda 1 adet iPhone 13 alabiliyor.

  • Almanya’da yaşayan bir asgari ücretli 28 ayda 1 adet BMW X1 Ultimate alırken Türkiye’de ise 295 ay çalışarak bu arabaya sahip olabiliyor.

  • Yine Türkiye’de 4 ay çalışarak 1 tane Playstation 5 alınırken Almanya’da ise asgari ücretli bir vatandaş 1 ayda 3 adet Playstation 5 alabiliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap