SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Sebze fiyatlarını sıcak çarptı: "Mevsim normallerinin 3 katına çıktı"

Sebze fiyatlarını sıcak çarptı: "Mevsim normallerinin 3 katına çıktı"

05 Ağustos 2021 Perşembe - 10:48




Sebze fiyatlarını sıcak hava çarptı. Pazarcılar "Piyasada mal bulmak çok zorlaştı. Pek çok sebzenin fiyatı mevsim normallerinin 3 katına çıkmış durumda" dedi.





Aşırı sıcaklar nedeniyle sebzelerin çiçek dökmesi sonucunda sebze fiyatları uçtu. 1,5 ay öncesine kadar tane fiyatı 1 TL. ile 1,5 lira arasında değişen marulun fiyatı 4 TL’ye çıkarken pazarcılar "Marul yok. Aşırı sıcaklar nedeniyle marulların büyük bölümü kurudu. Biz de yaylalardan marulları bulup getiriyoruz. Yerinde de çok pahalı. 4 liraya satmaya biz de sıkılıyoruz. Ancak tarlada marulun fiyatı 3 ile 3,5 TL arasında değişiyor. Yapacak bir şey yok" dediler.

MEVSİMİ OLAN BÖRÜLCE'NİN KİLOSU 20 LİRA

Aydın'da yerel olarak yayın yapan Yeni Söke gazetesinde yer alan habere göre mevsimi olan börülcenin kilogram fiyatı halk pazarından 20 TL’den tüketiciye satışa sunuldu. Pazarcılar börülcenin fiyatının yüksek olmasından kendilerinin de sıkıntılı olduğunu belirterek “Börülceyi Bergama yaylasından getiriyoruz. Yakın yerde börülce yok. Börülcenin üreticiden alınışı 18 TL. 20 TL yazmaya bile utandık ama fiyatlar gerçekten çok yüksek. Aşırı sıcaklar börülcede de etkili oldu. Börülce rekoltesi oldukça düştü. Fiyatlar bu şekilde gider” dediler.

BAMYA 15 LİRADAN SATILIYOR

Söke çarşamba pazarında bamya 15 TL’den tüketiciye sunuldu. Geçtiğimiz aylarda fiyatı 7 ile 8 TL. olan bamyanın fiyatı dün Söke çarşamba pazarında 15 TL olarak dikkat çekti. Aşırı sıcakların bamyayı da etkilediğini dile getirdiler.


EN UCUZ SEBZE PATLICAN! O DA 3- 4 LİRA

Diğer taraftan fasulye ve barbunun fiyatı da cep yaktı. Fasulye ve barbun Söke Çarşamba pazarından kilogramı 10 TL’den satışa sunuldu. Biber diğer sebzelere göre biraz daha ucuz fiyattan satılırken fiyatı 4 TL ile 5 TL arasında değişti. Söke çarşamba pazarında belki de en ucuz sebze olarak patlıcan dikkat çekti. Patlıcan 3 TL ile 4 TL arasında tüketiciye sunuldu.

SALATALIK FİYATI 6 LİRA

Tüketiciye fiyatı şaşırtan bir başka sebze ise salatalık oldu. Salatalık 6 TL’den çarşamba pazarında satıldı. Salatalıktaki fiyat yükselmesinin yaz dökkünü ile güz dökünü arasında yaşanan boşluktan kaynaklandığı belirtildi. Önümüzdeki hafta içinde fiyatı yavaş yavaş düşmeye başlayacağı belirtildi.

Söke çarşamba pazarında haftalardır fiyatı düşmeyen sebzelerden birisinin domates olarak dikkat çekti. Domates Söke çarşamba pazarında kalitesine göre 3 TL. ile 5 TL. arasında satışa sunuldu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap