SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > "Saray’dan ekonomiye dair şehir efsaneleri: Ekonomi tıkırında"

"Saray’dan ekonomiye dair şehir efsaneleri: Ekonomi tıkırında"

18 Temmuz 2022 Pazartesi - 09:17




Ekonomi yazarı Şeref Oğuz, Saray'daki ekonomiye dair şehir efsanelerini aktardı.





Ekonomi yazarı Şeref Oğuz, Dünya gazetesindeki köşe yazısında Saray'daki ekonomiye dair şehir efsanelerini aktardı.

"Kredi risk puanı CDS’lerimiz 900’ü aştı. Dolar kuru 17,13 TL. Üretici enflasyonu %138,31 ile üretim maliyetleri rekor kırıyor" diyen Oğuz, "Tüketicinin enflasyonu %78,62 ile etiketleri ateşe çevirmiş. Peki, ekonomi bu durumda iken yönetim ne yapıyor? Saray’daki ekonomi danışmanlarının yaklaşımı neler?" diye sordu.

"Biraz araştırdım ve yığınca şehir efsanesi çıktı ortaya" ifadesini kullanan Oğuz, "Efsane, gerçeğin ses bulmadığı yerde üretilendir. Binbirgece Masalları’nın orijinal adı da zaten “Hezar Efsane” diye bilinir. Yani binlerce efsane… Hal böyle olunca Beştepe’nin Binbirgece Masalları’nı saray efsaneleri" diyerek şöyle devam etti:

"Birinci şehir efsanesi: Ekonomi tıkırında, her şey yolunda… Turistler geliyor, turizm geliri yükseliyor. AVM’ler dolu, baz etkisi yaz etkisiyle enflasyon da düşecek. Zaten enflasyon tüm ülkelerin sorunu, Bodrum, Datça doldu taşıyor, tatil yerleri de öyle. Lüks restoranlar kalabalık. Var ki harcıyorlar. İhracat da rekorlarla ilerliyor. Bu yüzden kriz söylentilerinin aslı astarı yok.

İkinci şehir efsanesi: Seçimlere kadar idare ederiz. Günü kurtarıyoruz nasılsa. Şimdilik geçici para politikası araçları devrede. Arada müjde paketleri olur. Çok yerden onlarca milyar dolar gelecek söylemi yayılıyor. Gündem zaten yeni gelişmelerle meşgul… Seçime yetiştiririz de gerisi Allah kerim…

Üçüncü şehir efsanesi: Şartlar bizi zorladığında mecburen acil tedbir alırız. Döviz nakit akışı durduğunda adım atarız. Çarklar tıkanınca zorunlu olarak faizde rekor artışı gündem yaparız.

Sıcak para arayışına çıkar, Libor+CDS/100 üzerinden ki %14’lere varsa bile borç buluruz. Fakat bıçak kemiğe dayanmadan adım atmaya gerek yok. Zira ufukta sandık var enflasyonla mücadele bize seçim kaybettirir."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap