SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Referandumdan sonra işçilere müjde!

Referandumdan sonra işçilere müjde!

28 Mart 2017 Salı - 09:45




İşveren kesimini ikna için prim ödemelerine kamu katkısının önerilirken, İşsizlik Sigortası Fonu'ndan bir kısım tutarın buraya aktarılması gündemde.





16 Nisan'da yapılacak olan referandumun ardından önemli ekonomik değişiklikler yapılacakken işçilerin blok halinde bir yıl için 30 gün karşılığı tazminat hakkının devamı yönünde karar açıklaması ve işveren kanadının da bunu sağlamak üzere oluşacak prim yükünün yüksek olacağı yönündeki görüşü üzerine, primin bir miktarının Hazine tarafından karşılanması gündeme geldi.

SİSTEM DIŞINDA KALABİLİRLER

Yeni yapılan bu uygulama ile sadece emekliliğine 1 yıl kadar kalanlar sistem dışında kalma hakkını kullanabilirken bir yıl çalışmaya karşılık 30 günlük ücretin kazanılmasına yönelik hakkın korunması oldu.

YÜK HAFİFLİYOR

Hesaplamada aylık primlerin ücretin yüzde 6’sı dolayında çıktığı, 10 yıllık bir ödemesiz dönemin ardından oluşan nemanın mevcut sisteme yakın bir ödeme düşünülürken işverenlere yükün sınırlanması amacıyla kamunun katkı vereceği bir fon oluşturulmasının düşünüldüğü, kamu üzerinde oluşacak ilave yükün de halen süren bazı işveren prim teşviklerinden bir kısmının geri alınmasıyla karşılanabileceği ve bu şekilde yükün hafifletileceği öğrenildi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap