SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Ramazanda et fiyatları artacak mı?

Ramazanda et fiyatları artacak mı?

11 Haziran 2015 Perşembe - 11:41




Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tunç: "Üretici olarak fiyat artışı beklemiyoruz. Piyasada bunu speküle etmek isteyenler çıkacakt





Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı Bülent Tunç, ramazandaki kırmızı et tüketimini karşılamak için yeterli sayıda hayvanın bulunduğunu belirterek, "Bunun haricinde önümüz zaten Kurban Bayramı, üretici olarak fiyat artışı beklemiyoruz. Piyasada bunu speküle etmek isteyenler çıkacaktır. Bunlara hiçbir zaman prim vermedik, vermeyeceğiz" dedi.

Ramazana bir hafta kala iftar sofralarının vazgeçilmezi kırmızı etin fiyatları yeniden gündeme geldi. Geçen sene mayıstan bu yana yüzde 29 artan ortalama kırmızı et fiyatlarında ramazan ayı boyunca artış beklenmiyor.

Tunç, yaptığı açıklamada, üretici için et fiyatlarının belli bir seviyeye oturduğunu ifade ederek, bu işi sürdürebilme adına belli kazanç da elde etmeye başladıklarını dile getirdi.

Yaklaşık 1 ay önce "ithalat lobisi"nin et fiyatlarını speküle etmeye çalıştığını belirten Tunç, üretici fiyatlarını yukarıya doğru tırmandırmaya çalıştıklarını, ancak birlik olmanın getirdiği avantajla üreticinin oyuna gelmediğini ifade etti.

Ramazandaki kırmızı et tüketimini karşılamak için yeterli sayıda hayvanın bulunduğunun altını çizen Tunç, "Bunun haricinde önümüz zaten Kurban Bayramı, üretici olarak fiyat artışı beklemiyoruz. Piyasada bunu speküle etmek isteyenler çıkacaktır. Bunlara hiçbir zaman prim vermedik, vermeyeceğiz" diye konuştu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap