SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Piyasada 2. dalga gerginliği! Gram altın 380 lirayı aştı

Piyasada 2. dalga gerginliği! Gram altın 380 lirayı aştı

18 Haziran 2020 Perşembe - 13:42




Piyasalarda corona virüs salgınında yaşanması muhtemel ikinci dalga endişesiyle karışık bir seyir hakim. Dolar/TL, 6,86 TL'den Euro/TL ise 7,72 TL'den işlem görüyor. Gram altın ise 380 TL seviyesini aştı.





Fed Başkanı Powel'ın temkinli açıklamaları ve salgında ikinci dalgaya ilişkin Pekin'den gelen haberleri fiyatlayan küresel piyasalarda karışık bir seyir yaşanıyor.

Yurt içinde ise piyasalar sakin seyrediyor. Dolar/TL, 6,86 TL'den Euro/TL ise 7,72 TL'den işlem görüyor.

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 381 liradan işlem görüyor. Geçen hafta 370 liraya inen gram altın dün 380 liradan günü kapatmıştı.

 Yeni güne yükselişle başlayan altının gram fiyatı, saat 11.10 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,2 üzerinde 381 lira seviyesinde seyrediyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 625 lira, Cumhuriyet altını da 2.550 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, önceki kapanışa göre yüzde 0,1 artışla 1728 dolar seviyesinde bulunuyor.


SALGIN ENDİŞESİ ALTINI DESTEKLİYOR

Analistler, merkez bankalarının ekonomiyi desteklemek için attığı adımları sürdürdüğünü belirterek, korona virüsü salgınına ilişkin artan endişelerin de altının ons fiyatını desteklediğini kaydetti.

Merkez bankalarının finansal istikrarı korumak için attığı adımlara bugün İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE) da katılmasının beklendiğine işaret eden analistler, BoE kararlarının yanı sıra bugün ayrıca Avrupa Merkez Bankası’nın ekonomik bülteni ve ABD’de haftalık işsizlik başvurularının takip edileceğini söyledi.

BoE’nin yüzde 0,10 olan politika faizini sabit tutması ve varlık alım programını artırması bekleniyor.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1710 doların destek olarak öne çıktığını, gram altında ise 375-385 lira bandının izleneceğini belirtti.


Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) genişlemeci adımlara devam etmesi ve yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınında ikinci dalgaya ilişkin artan endişelerin altının ons fiyatını desteklediğini kaydetti.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.710 doların destek olarak öne çıktığını, gram altında ise 375-385 lira bandının izleneceğini bildirdi.

Analistler, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınında ikinci dalga endişeleri ve ekonomiye ilişkin belirsizliklerin risk unsuru olarak gündemin odağındaki yerini koruduğunu belirtti.

Bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, kaydeden analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 6,80-6,85 bandının öne çıktığını dile getirdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap