SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Piyasa Kahini İslam Memiş canlı yayında doların 45 lira olacağı net tarihi açıkladı: Bize vatan haini deyip inanmıyorlardı

Piyasa Kahini İslam Memiş canlı yayında doların 45 lira olacağı net tarihi açıkladı: Bize vatan haini deyip inanmıyorlardı

08 Eylül 2023 Cuma - 09:58




Piyasa Kahini İslam Memiş, "Benim öngörüm 2024 yılında 44 veya 45 seviyesine kadar yukarı yönlü ivme olacak" dedi.





İslam Memiş, yılsonu ve 2024'e ilişkin dolar tahminini açıkladı. İslam Memiş,"Soğukkanlı olun sancılı bir süreçteyiz. parasına sahip çıkanlar ışığı görecek" ifadelerini kullandı.

Ekonomik ve finansal kararlar üzerinde önemli etkilere sahip olan dolar kurunda değişiklikler yatırımcılar tarafından merakla takip ediliyor. Finans Analisti İslam Memiş, TGRT Haber’de yılsonu ve 2024 dolar tahminini açıkladı. İslam Memiş, vatandaşları uyararak ekonomide karanlık bir tünelin olduğunu ve birikimlere sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

İslam Memiş Dolar/TL kuruna ilişkin şu açıklamaları yaptı:

Soğukkanlı olun sancılı bir süreçteyiz. Bir tünel var önümüzde. Bu tünel karanlık! Bu tünelin sonunda ışığı görenler işine sahip çıkanlar, parasına sahip çıkanlar olacak. Gerçek olan bir şey var bu süreçte sancılı ve uzun bir yol var. Orta vadeli programda açıklanan rakamsal değerler benim öngörümün oldukça altında.

Yine bu stüdyoda yılsonu Dolar/TL kurundaki tahminsel öngörümü 29.70 olarak açıklamıştım. Bu rakamsal değerlerde bu yılsonundaki Dolar/TL kurunun 29.90 seviyesine tekabül ettiğini bize gösteriyor.


44-45 LİRA SEVİYESİ

2024 yılının ortalamasını bize 36.80 lira olarak izah ediyorlardı. Kamuoyuna Dolar/TL kuru 40 lirayı görebilir dediğimiz zaman bize vatan haini diyorlardı. Devlet diyor bunu. 2025 yılında 43.90 diyorlardı. Benim öngörüm 2024 yılında 44 veya 45 seviyesine kadar yukarı yönlü ivme olacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap