SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Pandemi Destek Başvurusu Nasıl Yapılıyor

Pandemi Destek Başvurusu Nasıl Yapılıyor

05 Aralık 2020 Cumartesi - 18:24




Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Covit-19 salgını kapsamında her ay pandemi destek başvuruları alınmaya devam ediyor. Peki kimler 1000 TL destek için başvuru yapabilir? Destek başvurusu sorgulama nasıl yapılır? Pandemi desteği.





Destek başvuruları Ne Zaman Yapılır?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un son açıklamasında 1000 TL destek başvurusu için herhangi bir son başvuru süresinin olmadığı, sürekli olarak vatandaşlarımızın başvuru yapabileceği açıklanmıştı. Bu kapsamda gerek başvurunuzu yapabilir gerekse başvuru durum sorgulaması da yapabilirsiniz.

1000 TL Pandemi Destek Başvurusu Nasıl Yapılır?

1000 TL pandemi destek başvuruları e-Devlet üzerinden alınamaya devam ediyor. Son günlerde 3. Faz için destek başvuruları sürekli olarak devam edecektir. Bu kapsamda gerek başvuru yapanlar pandemi destek başvuru sorgulaması yaparak kendilerine çıkıp çıkmadığını sorgulayabilmektedirler. Önceki dönem fazları için ödemeler gerçekleştirildi.

Bu kapsamda 1000 TL pandemi destek başvurusu için e-Devlet üzerinden başvurunuzu Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası ile yapabilirsiniz. Aynı zamanda 1000 TL destek başvuru sonuçları da yine e-Devlet üzerinden yapabilirsiniz.


UYARI: Gerek kamu kurumları gerekse başvurularla ilgili biz de vatandaşlarımız için küçük bir uyarıda bulunmak istiyoruz. Pandemi döneminde sizlerin adına başvuru yapacağını, bunun karşılığında bir miktar ücret talebinde bulunanlara kesinlikle itibar etmeyiniz. Başvurularınızı kendiniz bireysel olarak e-Devlet’ten kolayca yapabilirsiniz.

Faz 1 ve Faz 2 Ödemeleri Yapıldı

1000 TL destek başvuruları kapsamında ilk iki başvuru için ödemeler yapıldığı açıklaması Bakan Selçuk tarafından belirtilmişti. Faz 3’ün ise dinamik bir süreç olacağını ve bitiş tarihinin olmadığını belirtmişti.

Kimler Başvuru Yapamaz?

Bakan Selçuk yaptığı açıklamada kimlerin 1000 TL destek başvurusu yapamayacağını da açıklamıştı. Bu kapsamda hanesinde kamu işçisi olanlar, memur olanlar, işsizlik ödeneğinden ve kısa çalışma ödeneğinden faydalanmış olanlarla emekli başvurularını değerlendirmeye alınmamaktadır.


Kim Ne Zaman Başvuru Yapabilir?

1000 TL destek başvuruları e-Devlet’ten T.C. Kimlik Numaralarının son hanesine göre yapılmaktadır. T.C. Kimlik Numarasının son hanesi 0 olan vatandaşlar pazartesi, 2 olan vatandaşlar salı, 4 olan vatandaşlar çarşamba, 6 olan vatandaşlar perşembe, 8 olan vatandaşlar ise cuma günlerinde e-Devlet üzerinden 1000 TL Destek başvurusu yapabileceklerdir. Faz 3 için 1000 TL destek başvuruları başlamış ve bitiş tarihi bulunmamaktadır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap