SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Pandemi bahane zam şahane

Pandemi bahane zam şahane

29 Mart 2021 Pazartesi - 17:43




Pandemi döneminde hayat pahalılığı dayanılmaz hal aldı. En son Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu tarafından yapılan araştırma sonucunda gıda enflasyonunun yüzde 30’lara dayandığı görüldü





// Karadeniz Özel // Emin SARAÇ // Mart ayında en çok fiyat artışı yine sebze ve meyve oldu. Bu artışı Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu yüzde 30 olarak açıklasa da vatandaşa pek de inandırıcı gelmiyor. Bunun asıl sebebi ise fırsatçıların son bir yıldır pandemiyi bahane edip zam üstüne zam yapması. Trabzon’da semt pazarlarını şöyle bir turladık. Hem esnafın hem de vatandaşın cebindeki yangına şahit olduk. Bir de artan enflasyonun tezgahlara nasıl yansıdığını gördük.

BU DURUMA ALIŞTIK

Pandemi bahane yapılan zamlar şahane diyen esnaf, “Ürünleri artık yüksek maliyetten alıyoruz. Bu nedenle üzerine kar payı koyup satıyoruz. Bu durum da haliyle vatandaşın omzuna yük oluyor” derken vatandaşlar, “Bizi zaten fiyatların yüksek olmasına alıştırdılar. Enflasyon artışının en çok meyve ve sebzede görülmesine şaşırmadık.  Ramazan da yaklaştı. Masraflar 2 katına çıkacak. Bu gidişat nereye kadar böyle devam edecek bilemiyoruz” dediler.

GEÇEN HAFTANIN MEYVE VE SEBZE FİYATLARI

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap