SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Özgür Demirtaş daha ne yapsın! Yeni asgari ücrette tarih verdi

Özgür Demirtaş daha ne yapsın! Yeni asgari ücrette tarih verdi

02 Temmuz 2022 Cumartesi - 13:19




Ekonomist Özgür Demirtaş yeni asgari ücret rakamının yüzde 30 artışla net 5 bin 500 lira olarak açıklanmasını yorumladı. Daha önce asgari ücreti bilen Özgür Demirtaş bu kez asgari ücrette tarih verdi.





Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş yeni asgari ücret rakamı sonrası yine çok konuşulacak bir yorumda bulundu…. Asgari ücrete ara zam dün Erdoğan tarafından açıklandı. Alınan karara göre yeni asgari ücret rakamı net 5 bin 500 lira oldu. Böylece asgari ücrete ara zam yaklaşık yüzde 30 dolayında oldu.

Özgür Demirtaş yeni asgari ücret ara zammı sonrası ilk değerlendirmesini yaptı. Demirtaş, sosyal medya platformu Twitter hesabından 5 bin 500 liralık yeni asgari ücret rakamının kasım ayında hiçbir işe yaramayacağının görüleceğini ifade etti.

Aylar önce asgari ücrete yeni bir zam yapılacağını söylediğini hatırlatan Özgür Demirtaş, “Hem Sayın Cumhurbaşkanı, hem sayın Bakan hayır öyle bir artış gündemimizde yok diye açıklama yapmıştı. Ben de henüz bilmiyor olsanız bile yapacaksınız demiştim! Bugün yaptılar.” dedi.

Prof. Özgür Demirtaş asgari ücrete ara zam rakamını şöyle değerlendirdi:

Kasım gibi bu zammın da hiçbir işe yaramadığı görülecek.

Dünyanın hiçbir yerinde yapılmayan ekonomi ve para politikası hataları ile ülkenin ne büyük çıkmaza girdiği anlaşılacak.

Sayıca çok fazla olan asgari ücretli arkadaşlarım da bunu canları yanarak anlayacak. Üzgünüm.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap