SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Otelleri bu yaz yerli turist dolduracak

Otelleri bu yaz yerli turist dolduracak

11 Nisan 2016 Pazartesi - 11:20




Yaz tatili için yılın ilk üç ayında erken rezervasyon yaptıran yerli turist sayısı 3 milyon 750 bini buldu.





Erken rezervasyon fırsatından yararlanmak isteyen 3 milyon 750 bin Türk vatandaşı, yaz tatili için erkenden rezervasyon yaptırdı. Geçen yılın aynı dönemine göre erken rezervasyon yaptıran yerli turist sayısında yüzde 25’lik bir artış yaşandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın verilerine göre ocak, şubat ve mart ayında erken rezervasyon yaptıran yerli turist sayısı 3 milyon 750 bin kişiye ulaştı. habertürk’ten Aykut Yılmaz’ın haberine göre geçen yılın aynı döneminde ise bu rakam 3 milyon kişi olarak kayıtlara geçmişti. Yüzde 25’lik artışın yaşandığı erken rezervasyonlarla ilgili konuşan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık, “İç pazarda fiyatlar geçen seneye göre daha makul ve daha cazip olduğu için kampanyaya vatandaşlarımız daha fazla ilgi gösterdiler. Fiyatların cazibesi de erken rezervasyon kampanyasıyla beraber iç pazardaki hareketliliği artıracak gibi gözüküyor. Yabancılarda rezervasyon ise beklenenin altında devam ediyor” dedi.

30 MAYIS’A KADAR

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy ise erken rezervasyonun bakanlık ile TÜRSAB’ın başlattığı bir olay olduğunu ve 9 yıldır başarılı sonuç verdiğini kaydetti. Vatandaşların tatil alışkanlıklarının değiştiğini ve erken rezervasyon uygulamasının yaygınlaştığını belirten Ulusoy, “Erken rezervasyonlar 30 Mayıs’a kadar devam ediyor” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap