SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > OECD'de zayıf büyüme performansı

OECD'de zayıf büyüme performansı

21 Şubat 2024 Çarşamba - 15:45




Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ülkelerinde GSYH geçen yılın son çeyreğinde yüzde 0,4 büyüme kaydedildi.





OECD'nin açıkladığı öncü verilere göre, G7 ülkelerinde geçen yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 0,5 olan büyüme, son çeyrekte yüzde 0,4'e geriledi. Azalışta, İngiltere, Japonya ve Almanya ekonomisindeki daralma etkili oldu.

G7 ülkeleri arasında Almanya, Japonya ve İngiltere'de ekonomi son çeyrekte sırasıyla yüzde 0,3, yüzde 0,3 ve yüzde 0,1 daraldı. İngiltere ve Japonya'da art arda iki çeyrekte küçülme gerçekleşti.

Kanada ve İtalya ekonomileri sırasıyla yüzde 0,4 ve yüzde 0,2 büyürken, Fransa ekonomisinde art arda iki çeyrekte büyüme gerçekleşmedi. ABD'de ise üçüncü çeyrekte yüzde 1,2 olan ekonomik büyüme dördüncü çeyrekte yüzde 0,8'e düştü.

İlgili verilerin bulunduğu diğer OECD ülkeleri arasında, Norveç ve Kosta Rika'da son çeyrekte ekonomik büyüme sırasıyla yüzde 1,5 ve yüzde 1,8 oldu. İrlanda'da ekonomi bu dönemde yüzde 0,7 küçülme kaydetti.

Euro Bölgesi ekonomisi ise son çeyrekte yüzde 0,5 büyüdü. Böylece, OECD ülkelerinde ekonomi geçen yılın son çeyreğinde, üçüncü çeyrekteki gibi yüzde 0,4 büyüme kaydetti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap