SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Naci Ağbal: Fiyat istikrarı korunacak

Naci Ağbal: Fiyat istikrarı korunacak

25 Aralık 2020 Cuma - 12:14




TCMB Başkanı Naci Ağbal, TCMB'nin enflasyon hedeflemesi rejimini kararlı bir şekilde uygulayacağını ve para politikası kararlarının fiyat istikrarı önceliği korunarak alınacağını belirtti.





Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal, enflasyon hedeflemesi ile ilgili yaptığı açıklada kurumun kararlı duruşunu dile getirerek "TCMB enflasyon hedeflemesi rejimini kararlı bir şekilde uygulayacak. Para politikası kararları fiyat istikrarı önceliği korunarak alınacak." şeklinde konuştu.

“PARA POLİTİKASI KARARLARI, FİYAT İSTİKRARI ÖNCELİĞİ KORUNARAK ALINACAK”

Ağbal, açıklamasının devamında şunları kaydetti:

"Fiyat istikrarı ile istikrarlı ve hızlı büyüme arasındaki pozitif ilişki, ekonomideki öngörülebilirliğin sağlanmasıyla iş ve yatırım ortamının iyileşmesinden kaynaklanmaktadır. Merkez bankaları, toplumsal refah artışına en büyük katkıyı fiyat istikrarını sağlayarak yaparlar.

GÖSTERGELER, EKONOMİK FAALİYETTE GÜÇLÜ BİR SEYRE İŞARET EDİYOR

Son çeyreğe ilişkin göstergeler, ekonomik faaliyette güçlü bir seyre işaret etmektedir. Ekonomimiz son çeyrekte, 3. çeyrekte oluşan güçlü momentumu, ivmeyi sürdürmektedir. Üretim, tüketim ve yatırımda güçlü ivme devam etmektedir. Son çeyreğe ilişkin göstergeler, ekonomik faaliyette güçlü bir seyre işaret etmektedir. Enflasyona ilişkin yukarı yönlü riskler para politikasında sıkı ve kararlı bir duruş gerektirmektedir."

“PARASAL DURUŞUN SIKILIĞI, ENFLASYONDA KALICI DÜŞÜŞE KADAR DEVAM EDECEK”

Ağbal, açıklamasında önümüzdeki dönemde parasal duruşun sıkılığı, enflasyonu etkileyen tüm unsurları dikkate alınarak, enflasyonda kalıcı düşüşe ve fiyat istikrarına işaret eden güçlü göstergeler oluşuna kadar kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap