SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Milyonların bu borçtan haberi yok, son gün 31 Ağustos! Hemen e-devlet'ten kontrol edin

Milyonların bu borçtan haberi yok, son gün 31 Ağustos! Hemen e-devlet'ten kontrol edin

27 Ağustos 2023 Pazar - 13:44




Türkiye'de artan enflasyon ve kredi faiz oranlarına gelen zamlar sonrası vatandaşlar borç yapılandırılmasını yakından takip etmeye başladı. Borç yapılandırması kapsamında GSS prim borçlarına da yapılandırma imkânı geldi. Kimse bu borcu bilmiyor ancak hemen E-Devlet üzerinden kontrol ederek borcunuzu öğrenebilirsiniz. Son tarih 31 Ağustos!





Kamu kuruluşlarına borcu olanlar dikkat! Beklenen haber sonunda geldi. Yapılan son duyuruya göre, borç yapılandırması kapsamında GSS prim borçlarına da yapılandırma imkânı geldi. 

Kimse bunu beklemiyordu, artık o borçlarda yapılandırılabilecek. Milyonlarca kişinin bu borçtan haberi yok! Son tarih 31 Ağustos kaçıran yanar. Hemen e-Devlet üzerinden kontrol edin.

İlk iki taksit temmuz ayında ödendi

Kamuya olan vergi, prim ve diğer borçların yapılandırılması için son başvuru tarihi haziran ayında doldu. İlk iki taksit temmuz ayında ödendi. Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçları için yapılandırma imkanı ise ağustos ayının sonuna kadar sürecek. 

Yapılan duyuruya göre; borcunu peşin veya taksitli ödemeyi seçerek yapılandıranlardan, 3 Ağustos 2023 tarihine kadar ödemesi gereken tutarları süresinde ödemeyen veya eksik ödeyenler, bu tutarları 31 Ağustos’a kadar hesaplanan Yİ-ÜFE tutarının indirimsiz hali ve toplam tutara uygulanacak geç ödeme zammı ile birlikte ödemeleri halinde katsayı uygulanmaksızın borç yapılandırmasından yararlanabilecekler.


Konuyla ilgili önemli bilgiler aktaran Hürriyet yazarı Noyan Doğan, şunları söyledi:

Sağlık prim borcu için son tarih 31 Ağustos" başlıklı yazısında, "SGK otomatik olarak GSS kapsamına aldığından, her ay prim borçları oluşuyor. Ancak herhangi bir sosyal güvenlik kapsamında olmayanlar, sigortalı işte çalışmayanlar, sigortasız çalışanlar, 18 yaşından sonra eğitime devam etmeyenler, 20 yaşında liseyi bitirip de üniversiteye devam etmeyenler, üniversite mezunu olup da çalışmayanlar da GSS kapsamına giriyor. Bu durumda olanlar primlerini cepten ödeyip, kendileri ve aileleri için sağlık hizmeti alabiliyor. Bu kişiler bilerek ya da farkında olmadıklarından eğer primlerini kendi ödemiyorlarsa, SGK otomatik olarak GSS kapsamına aldığından, her ay prim borçları oluşuyor. Primler de ödenmiyorsa, gecikme zammı ve gecikme cezası da işletiliyor. Hal böyle olunca da bu kişilerin ciddi miktarda GSS prim borcu bulunuyor. Devletin sunduğu sağlık hizmetinden de ya yararlanamıyorlar ya da sınırlı şekilde yararlanıyorlar. Bu şekilde milyonlarca kişinin sağlık prim borcu bulunuyor ve bunların bir kısmı borçlu olduğunu biliyor ama bir kısmı da böyle bir borçtan haberleri yok. 

Yeri gelmişken şu bilgiyi de vereyim; genel sağlık sigortası prim borcu olup olmadığı e-Devlet’ten öğrenilebiliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap