SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’na yol gözüktü

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’na yol gözüktü

15 Ağustos 2021 Pazar - 10:47




Faiz indirmediği için görevden alınan Merkez Bankası Başkanları listesine Şahap Kavcıoğlu’nun da katılabileceğini öne süren Remzi Özdemir “Erdoğan iyi, etrafı kötü...” diye imalı bir yazı kaleme aldı.





Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu yönetimindeki son PPK toplantısında da faiz indirimine gitmedi. Ekonomist Remzi Özdemir ise bu kararla birlikte Şahap Kavcıoğlu’nun Erdoğan tarafından bir gece görevden alınabileceğini belirtti.

Yeniçağ Gazetesi ekonomi yazarı Remzi Özdemir bugünkü yazısında faiz indiremediği için görevden alınan Merkez Bankası Başkanlarını yazdı. 

SIRA ŞAHAP KAVCIOĞLU’NA GELDİ

Remzi Özdemir” Erdoğan daha önce atadığı Merkez Bankası başkanlarını faiz indirmiyor ve faizleri yüksek tutuyor diye hep görevden aldı. Murat Çetinkaya (2016-2019), Murat Uysal (2019-2020), Naci Ağbal (2020-2021) Erdoğan tarafından Merkez Bankası'nın başına getirilen, güvendiği insanlar.” Diye yazarken son 5 toplantıda faiz indiremeyen Prof. Şahap Kavcıoğlu'na sıra geldiğini ima etti.

Özdemir “Erdoğan iyi başkanlar kötü” başlığıyla okuyucularının karşısına çıktığı yazıda kötü giden ekonominin faturasının yeri geldiği zaman damadı Berat Albayrak bile kesildiğini açıklarken” Erdoğan iyi, belediye başkanları kötü... Erdoğan iyi, bakanları kötü... İyi de Erdoğan bütün kötüleri etrafında toplayıp yetki veriyorsa bu işte bir sorun yok mu?” sözleriyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yüklenmeyi de ihmal etmedi.


Erdoğan’ın en iyi anlaştığı Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal’ın bide faizi indirirken dolar kurunu tutmak için 128 milyar doları harcadığını söylerken Uysal’ın bile bu görevde 1 yıl kadar kalabildiğini yazdı.

Yazısının sonunda görevden alınan Merkez Bankası Başkanları sırasına Şahap Kavcıoğlu’nun da girebileceğini öne süren Özdemir “Erdoğan bir gece yarısı Prof. Şahap Kavcıoğlu'nu görevden alırsa şaşmayın. Çünkü o da kötü olmaya en iyi adaylardan biri. Ne diyelim Erdoğan iyi, etrafı kötü...” sözleriyle yazısını bitirdi

Beğendim
2
Sevdim
2
Beğenmedim
2
Üzgün
0
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap