SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Liste var, dolar stokluyorlar demişti: Kavcıoğlu'ndan geri adım geldi

Liste var, dolar stokluyorlar demişti: Kavcıoğlu'ndan geri adım geldi

03 Ağustos 2022 Çarşamba - 14:48




TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, İSO toplantısında sanaycileri dolar stokçuluğuyla suçlamış ve elinde liste olduğunu söylemişti. Kavcıoğlu'ndan TOBB toplantısında geri adım geldi.





Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu  İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis toplantısında "Ucuz kredilerle döviz alıyorsunuz, hepinizin listesi elimizde" açıklamasında bulunmuştu. Tartışmalı dolar stoklama açıklamasının ardından Başkan Kavcıoğlu'ndan geri adım geldi.

Sanayicilerle geçen hafta yaşadığı sert tartışmanın ardından dün TOBB Sektör Meclisleri İstişare Toplantısına katılan Kavcıoğlu, basına kapalı kısmında reel sektör temsilcilerine 'stokçulukla' ilgili sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyledi.

Katılımcıların verdiği bilgiye göre, başkan Kavcıoğlu, reel sektörü stokçulukla suçlamadığını, stokçuluğun ne demek olduğunu bildiğini belirterek, ucuz kredi alarak döviz alanları eleştirdiğini söyledi.

Reuters’a konuşan bir katılımcı "Sektörlerden söz alanlar bu konuda (stokçuluk) serzenişlerini ilettiler. Fakat ana konu finansmana erişim... Başkanın verdiği rakamlar ilk altı ay. Bizler ise altıncı ayın 25'inden itibaren sıkıntı yaşamaya başladık. Bu da henüz rakamlara yansımış değil, bunu aylar sonra göreceğiz. Şu anda rakamlara yansımamış olması bu sorunun realitesini değiştirmiyor" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap