SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Lavanta hasadı yüzleri güldürdü

Lavanta hasadı yüzleri güldürdü

25 Ağustos 2023 Cuma - 12:52




Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Muhittin Böcek’in yerelden kalkınma projesi çerçevesinde üreticilere lavanta fidesi hibe edilen Kaş’ın Yaylakılınçlı Mahallesi’nde hasat mutluluğu yaşanıyor.





Antalya Büyükşehir Belediyesi kırsal kesimde yaşayan vatandaşların alternatif ürün yetiştiriciliğini desteklemek amacıyla çalışmalara devam ediyor. Kaş ilçesi Yaylakılınçlı Mahallesi’nde atıl arazilerin değerlendirilmesi ve vatandaşa ek gelir sağlaması amacıyla hibe edilen lavantalar hasat ediliyor.

Atıl alanlar lavanta ile değerleniyor

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Ziraat Mühendisi Nida Kalkan, lavanta desteğinin atıl olan alanların değerlendirilmesi ve üreticilere ek gelir için güzel bir proje olduğunu söyledi. Kalkan, “Başkanımız Muhittin Böcek’in yerelden kalkınma projesi çerçevesinde 2021 yılında Yaylakılınçlı Mahallesi’ndeki üreticimize lavanta fide hibesi desteğinde bulunmuştuk. Fidelerini teslim alan üreticimiz tarlasına ekimini gerçekleştirdi. Lavanta fidelerimiz üreticilerimizin ellerinde adeta hayat buldu. Lavantalar burada çok güzel bir görsel şölen oluşturmuş” dedi.




Ekonomik değeri yüksek

Su kaynakları gittikçe tükendiği için suya göre tarım yapılması gerektiğini söyleyen Kalkan, “Lavanta susuz kıraç toprakların değerlendirilmesinde çok önemli bir bitki. Lavantalar sayesinde su kaynaklarını tüketmeden katma değeri yüksek ürünler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Lavanta ek gelir kaynağı olarak da oldukça büyük önem arz ediyor. Lavantanın çiçeklerinden yağ çıkartılarak değerlendirilebiliyor. Ayrıca önemli bir pazar değeri olan lavanta balı üretilebiliyor. Yerelden kalkınma hedefinde kırsal kesimde yaşayan vatandaşların talepleri ile desteklerimiz devam edecek” diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap