SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Kritik data için yerli teknoloji

Kritik data için yerli teknoloji

17 Haziran 2023 Cumartesi - 10:10




İstanbul’da gerçekleştirilen Elektronik Bankacılık Sözleşmelerinde Kimlik Doğrulama ve İşlem Güvenliği sunum programında konuşan ArkSigner Genel Müdür Yardımcısı Özlem Kahramaner, “Kritik datalar, yerli üretimlerin yerli teknolojilerle sağlanmasının önemini artık hepimiz fark etmiş durumdayız. Biz savunma sanayi firması olarak sizlerle beraber ürünlerde geldiğimiz noktalar neler hangi gelişmeler var bunları konuşacağız” dedi.





Programa Teknolojide Kadın Derneği Kurucu Başkanı Zehra Öney ve çok sayıda finans çalışanı da katıldı. Zehra Öney teknoloji ve yapay zekanın hakim olduğu bir dönemde yaşandığının altını çizerek, “Bu dönemin bize kattığı en önemli şey, teknolojilerin arasında, artan bir yapay zeka devrinin içinde yaşıyoruz. Bunun bize getirdiği en önemli pozitif durum kişisel verilerimizin kişisel güvenliğimizin en doğru şekilde sağlanabilmesi ve bunu hayatımızın her alanında kullandığımız mobilite içerisinde çok sağlam bir şekilde koruyabilmek. Dijital ekonomi çok hızlı gelişirken döngüsel ekonomiyle teknolojiler gün geçtikçe artarak müthiş bir ivmeyle iyileşiyor” dedi. Uzaktan kimlik tespiti işlemlerine de değinen Öney, şunları söyledi:

“İşletmeler için uzaktan müşteri süreçleri çok daha verimli ve kazançlı oluyor. Burada hepimizin yaşadığı problemler var, özellikle siber güvenlik tarafında. Burada o çalışanın o ürünün deneyimi de çok önemli. Bu çağ sadece teknoloji çağı değil aynı zamanda insan çağı. Bu çağda ürünler çok kıymetli ama bir taraftan da insanın da ürün gibi çok hızlı kendini geliştirmesi gerekiyor. Tam da bu noktada Teknolojide Kadın Derneği devreye giriyor ve biz bu çağın üreticilerine veya sizler gibi uzman yetkin çalışabilecek insan kaynağını geliştirmek üzere var gücümüzle çalışıyoruz.”

  ‘Kritik data için yerli teknoloji’

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap