SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Kripto paraların yıldızı parladı! Cardano artar mı?

Kripto paraların yıldızı parladı! Cardano artar mı?

03 Eylül 2021 Cuma - 13:40




Popülerlikleri ve işlem hacimleri sebebiyle yatırımcının gündeminde genellikle Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para birimleri olurken; son dönemde bazı kripto paralar kendinden sıkça söz ettirmeye başladı.





Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS), Avustralya, Malezya, Singapur ve Güney Afrika merkez bankaları arasında; merkezi dijital para (CBDC) kullanımını test edeceklerini duyurmasının ardında kripto para birimleri yeniden hareketlendi. En popüler kripto para birimi olan Bitcoin fiyatları, dünkü işlemlerde 10 gün sonra yeniden 50 bin dolar seviyesinin üzerini görürken; 6 gündür aralıksız yükselişini sürdüren Ethereum ise bugün 4 ayın en yüksek seviyesine kadar yükseldi.

Ancak, kripto para yatırımcılarının, sürekli bir numaralı gündeminde olan Bitcoin, Ethereum gibi popüler kripto para birimlerinin yanında, özellikle son bir ayda yaşadıkları yükselişlerle göz dolduran Solano (SOL), Cardano (ADA), Avalanche (AVAX) gibi altcoin’ler ön plana çıktı. Uzmanlar, piyasa değeri büyüklüğü sıralamasına yeni giren bu altcoin’lerin, popülaritesinin devam etmesini bekliyor.

REKOR ÜZERİNE REKOR!

Geçtiğimiz ağustos ayında öngörülemez bir yükseliş gerçekleştiren Solano yüzde 300’ün üzerinde değer kazanırken; Cardano'nun önümüzdeki günlerde yeni bir güncelleme alacak olmasıyla, yeniden rekor kırabileceği düşünülüyor. Yakın zamana kadar az bilinen Avalanche (AVAX) ise, son bir aylık süreçte güçlü bir performans gösterdi. Bu altcoin’lerin gösterdikleri performans yatırımcısının yüzünü güldürürken, çeşitli DeFi (merkezi olmayan finans) uygulamaları için tercih edilen bir yer haline gelmeleri yükselişlerinde etkili oluyor.

KRİPTO PARALAR NEDEN YÜKSELİYOR?


Kripto para dünyasına getirilen düzenlemeler, güçlü projeler, ağ geliştiricilerinin güncellemeleri ve teknoloji yatırımları altcoinleri desteklerken; spor kulüplerinin kendi dijital para birimlerini çıkarması gibi önemli gelişmeler de kripto para piyasasına olan talebi artırıyor.

CARDANO’DA HAREKETLİLİK SÜREBİLİR

Bitcoin fiyatının temmuz ayı sonundan bu yana yüzde 70 yükselerek 50 bin doları test etmesinin ardından kripto paralar yeniden yatırımcısını heyecanlandırdı. Ancak bu sefer Bitcoin, Ethereum yerine son iki haftada Cardano (ADA), Fantom (FTM), Solano (SOL) ve Avalanche (AVAX), Polkadot gibi kendi ekosistemine sahip coinler ön plana çıktı.

Hepsinin ortak sebebi ise, DeFi dünyasına kendilerini entegre eden anlaşma ve güncelleme planlarına alması oldu. DeFi yönünde atılan bu adımlar sonrası bahsedilen protokellerde artık merkeziyetsiz uygulamalar (dApp) ve NFT’ler de desteklenmiş olacak.

Son bir haftada Solana (SOL) kırdığı rekorlarla en yüksek piyasa değerine sahip sıralamasında yedinci sıraya yükseldi. Avalanche (AVAX) ise, iş birliğine gittiği DeFi protokolü BENQI ile büyümeye devam ediyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap