SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Kripto paralarda hızlı yükseliş! Finans şirketleri etkili oldu

Kripto paralarda hızlı yükseliş! Finans şirketleri etkili oldu

21 Haziran 2023 Çarşamba - 11:05




Kripto para birimleri içine düştükleri buhrandan çıkmak için çaba sarf ediyor. Kasım 2021'den bu yana yatırımcılarına zarar üstüne zarar yazdıran kripto paralar yükseliş hareketi içine girdi. Bitcoin yüzde 8'e yakın yükselirken geleneksel finans kuruluşları spot Bitcoin ETF'si için başvuruda bulundu. Bu gelişme yükselişe destek verdi.





Kripto paralarda hareketlilik ortaya çıktı. Küresel ekonomik görünümdeki zayıflık devam ederken kripto paralarda ortaya çıkan spekülatif yükseliş yatırımcıların dikkatini çekti. Lider kripto para birimi Bitcoin 29 bin Dolar sınırını aştı ve yükselişi destekleyen birim oldu.

Küresel ekonomide sorunlar devam ediyor. Enflasyon sorunuyla başa çıkamayan merkez bankaları çareyi faiz artırımı ve sözlü yönlendirmede ararken her ay yeni spekülasyonlarla piyasalar yön tayin etmeye çalışıyor. Merkez bankalarının başkanlarının açıklamaları, Döviz ve emtia piyasalarındaki korelasyon bozulmazken kripto paralar uzun süredir düşüş trendindeydi.

Bitcoin'in piyasadaki hakimiyetinin artmasıyla birlikte piyasalardan elenen diğer kripto paralar nedeniyle güven ortamı oluşmaya başladı.
Küçük kripto paralarda büyük kârlar elde etmek isteyenlerin hazin sonu lider kripto para birimi Bitcoin'e yansıdı. Bitcoin'in hakimiyeti yüzde 49,3'e yükselirken Ethereum da piyasanın yüzde 19,2'sine sahip oldu. Böylece iki dev kripto para birimi yüzde 68,5'ine hükmetmeye başladı.

DEV KURULUŞLAR DESTEĞİNİ SUNUYOR

Geleneksel finans şirketlerinden BlackRock'ın spot Bitcoin ETF başvurusuyla birlikte Fidelity de başvuru yapabileceği söylentileri ortaya çıktı. Finans sektörünün kripto paralara olan ilgisinin artması yatırımcıların ilgisini topladı.


BITCOIN'DE 560.6 MİLYAR DOLAR VAR!

Piyasanın hakim kripto para birimi Bitcoin'de 560.6 milyar dolar, Ethereum'da 218 milyar dolar, Tether'de 83.1 milyar dolar, başı davalarla belada olan Binance Coin'de 38,9 milyar dolar, USD Coin'de 28,5 milyar dolar ve Ripple'da 25,7 milyar dolar bulunuyor. Milyarder iş insanı Elon Musk'ın desteklediği Dogecoin'de ise 9 milyar dolar bulunuyor.

BITCOIN HIZLI ATAK YAPTI

Bitcoin bugün hızlı atakla 29 bin 88 dolar seviyesine kadar yükseldi. Bitcoin yüzde 8'e yakın primle 28 bin 868 puandan işlem görüyor. Gün içinde en düşük 26 bin 652 dolar, en yüksek de 29 bin 88 dolar seviyesi görüldü.

ETHEREUM DA YÜKSELİŞTE


En popüler ikinci kripto para birimi olan Ethereum'da da yükseliş görülüyor. Ethereum 1828 dolar ile gün içi zirvesini gördü. Şu sıralar Ethereum yüzde 4,74 oranında primle 1811 dolardan işlem görüyor.

TOPLAM HACİM 1,1 MİLYAR DOLAR

Kripto paralarda bulunan toplam hacim 1 trilyon 135 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

UZMANLARA, TAVSİYE VE YORUMLARA İNANMAYIN

Türkiye’de Kripto Para piyasalarına yönelik olarak düzenleme bulunmuyor. Bu nedenle kripto para hakkında yorum yapan, tavsiye veren, temel, teknik analiz yapan kişilere itibar edilmemesi gerekiyor. Sermaye piyasasında çalışan kişilerin Sermaye Piyasası Kurulu’nun açmış olduğu sınavlara girerek lisans alması ve bu lisansla uzmanlık yapması sağlanırken kripto para piyasalarında herhangi bir kural ve otorite bulunmadığı için bilgili ya da bilgisiz herkes yorum yapıp, tavsiye verebiliyor. Çalıştıkları kurumların menfaatlerini gözeterek yorum, tavsiyede bulunan kripto para uzmanı olarak kendini tanıtan kişilere güvenilmemesi gerekiyor. Sosyal medya, video siteleri üzerinden yorum yapıp hacim oluşturmaya çalışan kişilere de inanılmaması menfaatinize olacaktır.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap