SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Kripto paralarda ‘FUD’ rüzgarı!

Kripto paralarda ‘FUD’ rüzgarı!

18 Ağustos 2023 Cuma - 16:53




Son 3 gün içerisinde gösterdiği düşüş ile yatırımcıları panik havasına sürükleyen kripto paralarda adeta ‘FUD’ rüzgarı esiyor.





Kripto para piyasasında çok sık tabir edilen ‘FUD’ terimi korku, şüphe ve belirsizlik anlamına gelirken, piyasada son günlerde yoğun olarak paylaşılan olumsuz haberlerin etkisiyle birlikte dijital varlıklarda son ayların en keskin düşüşü gerçekleşiyor.  FUD genel olarak bir konu hakkında korku ve şüphe oluşturan haberler ve durumlar anlamına geliyor.

İŞTE BITCOIN’DEKİ KAYIP

Piyasanın en yüksek hacimlisi Bitcoin dün 28 bin dolar seviyelerinde hareket ederken, 25 bin 166 dolar seviyesine kadar geriledi. Bitcoin’de günlük değer kaybı yüzde 12’yi aşarken, bu son 9 ayın en sert günlük değer kaybı olarak kayıtlara geçti.

Bitcoin’in ardından en yüksek hacimli ikinci dijital varlık olan Ethereum’un fiyatı ise 1550 dolar seviyesine kadar geriledi. Ethereum’da günlük değer kaybı yüzde 14’ün üzerine çıktı.

PİYASADAN 1 MİLYAR DOLAR SİLİNDİ


Milliyet Uzmanpara'nın haberine göre, dünkü sert düşüşün en önemli sebeplerinden birisi ise piyasadaki kaldıraçlı işlemlerin tasfiye olması olarak öne çıktı. Son 24 saatte kaldıraçlı işlemlerde toplamda 1 milyar dolar buhar oldu. Coinglass verilerine göre piyasada 835 milyon dolarlık long işlemi, 204 milyon dolarlık short işlemi tasfiye oldu. Toplamda 176 bin 609 yatırımcının parası eridi.

 

Peki kripto paralardaki sert düşüşün sebebi ne? Kripto paralarda korku iklimi sürer mi? Bitcoin için yıl sonu tahminler neler? Konuyla ilgili tüm merak edilenleri Bitay Araştırma Departmanı Analisti Betül Yavuz, Uzmanpara’ya açıkladı. Yavuz konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

'KRİPTO PARALARDA DÜŞÜŞÜN BİRÇOK NEDENİ VAR’

“Kripto para piyasası oldukça güçlü başladığı 2023 yılı başından itibaren üç ay gibi kısa bir sürede %100’e yakın primlenerek yılın en çok kazandıran yatırım aracı olmayı başarmıştı. Daha sonra bir miktar soluklanan ve kar satışlarıyla karşılaşan kripto para piyasası dünyanın en büyük fon yönetim şirketleri BlackRock ve Fidelity’nin spot Bitcoin ETF başvurusunda bulunması sonrası ralliyi sürdürdü.


Bitcoin haziran ayı itibariyle 32.000 dolar seviyesine kadar yükseldi ancak son iki aydır hem hacimler düştü hem de Bitcoin’de ciddi geri çekilmeler görüldü. Bunun ise birçok sebebi bulunuyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap