SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Kripto para piyasalarında XRP ETF’i söylentileri

Kripto para piyasalarında XRP ETF’i söylentileri

14 Kasım 2023 Salı - 12:20




Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak gelişmeleri değerlendirdi.





Piyasalar haftaya durağan başlarken günün en çok dikkat çeken gelişmesi Ripple (XRP) tarafından geldi. Piyasalarda yayılan habere göre BlackRock’ın spot XRP ETF başvurusu yaptığı iddia edilmesi kripto para piyasalarında volatilitenin artmasına sebep oldu ve kısa süreli bir yükseliş görüldü. Ancak daha sonra BlackRock, yaptığı açıklamada XRP destekli bir ETF başlatma ve SEC’e başvuruda bulunduğuna yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını duyurdu ve bu iddiaları reddetti. Bunun üzerine ise yükselişler yerini geri çekilmelere bıraktı. Haber dolaşmaya başladığı andan itibaren %12’nin üzerinde yükselerek 0,75$’ı test eden XRP, daha sonra 0,65$ bölgesine döndü. Yeni günde ise yatay seyrine devam ediyor. 
 
Diğer taraftan zincir üssü verilere bakıldığında borsayı tekrardan aktif hale getirmeyi planlayan FTX, gece saatlerinde 13,5 milyon dolar değerinde SOL, 8,3 milyon dolar değerinde MATIC ve 3 milyon dolar değerindeki ETH’yi farklı büyük borsalara taşıdı. Böylece farklı borsalara taşınan toplam kripto para miktarı 450 milyon dolara yaklaştı. Bu kripto paraların stake edileceği ve 2027 yılına kadar kilitli kalacağı değerlendiriliyor.
 
Makro tarafta ise bugünün en önemli gelişmesi ABD enflasyon verisi olacak. %3,3’e gerilemesi beklenen veri beklentilerden farklı gelmesi halinde piyasada oynaklık artabilir. Bu gelişmelerle piyasa sakin bir seyir içerisindeyken FLOKI, WLD, FXS, YFI ve DAO günün en çok yükselen kripto paraları olmayı başardılar.
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap