SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Konut fiyatlarında düşüş sürüyor: İşte detaylar..

Konut fiyatlarında düşüş sürüyor: İşte detaylar..

14 Ekim 2023 Cumartesi - 11:50




Hızla artan ev fiyatları gerilemeye başladı. Konut fiyatlarındaki düşüş ve piyasadaki durgunluk gözle görülür şekilde arttı..





Son dönemde emlak sitelerinde satılık konutların sayısında artış göze çarpıyor.

Konut sektöründe fiyatlar düşerken, sektör temsilcileri bu durumu değerlendiriyor. İstanbul Ticaret Odası Gayrimenkul Hizmetleri Meslek Komite Başkanı Hakan Akdoğan, bu konudaki merak edilen soruları yanıtladı.

Akdoğan, dolar kuru ve seçim sürecinin etkisiyle konut fiyatlarında artış yaşandığını belirtirken, bugün ise dolar kurunun yüzde 20-30 artış gösterdiğini ifade etti. Örnek vererek açıklamalarına devam eden Akdoğan, aynı miktarda dolar ile daha büyük bir daire satın alınabileceğine dikkat çekti.

Fiyat artışlarının yavaşladığını ve pazarda kalma sürelerinin uzadığını belirten Akdoğan, bu düşüşün nedeninin TL bazındaki gerileme olmadığını, doların performansı karşısında gerçekleştiğini vurguladı.

Akdoğan'a göre, konut fiyatlarında yüzde 5 ile yüzde 15 arasında değişen oranlarda düşüşler görülmekte. Ancak bunun nedeni, yüksek fiyattan pazara giren mülk sahiplerinin, fiyatlarını piyasa koşullarına uygun bir şekilde geri çekmesi olarak açıklanıyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap