SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Kavcıoğlu ipucunu verdi: Erdoğan sonbaharda seçime gidiyor

Kavcıoğlu ipucunu verdi: Erdoğan sonbaharda seçime gidiyor

26 Mayıs 2022 Perşembe - 14:56




Ekonomist Alaattin Aktaş, Merkez Bankası'nın faiz kararını seçim tarihine ilişkin bir ipucu vereceğini söylemişti. Aktaş, "Faize dokunulmazsa sonbaharda seçime gidilecek" demişti.





Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Türk lirasındaki sert değer kaybı ve enflasyonun yüzde 70'e dayanmasına rağmen yüzde 14 olan politika faizini mayıs ayında da sabit tuttu. TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun kararı sonrasında Dünya yazarı ekonomist Alaattin Aktaş'ın sözleri yeniden gündeme geldi.

Dünkü yazısında Merkez Bankası'nın önündeki seçenekleri açılayan Aktaş, "Faize dokunulmaz ve kur artışına bir anlamda dur denilmezse bu yıl sonbaharda seçime gidilmesi kuvvetle muhtemeldir." demişti.

Aktaş şu ifadeleri kullanmıştı:

"26 Mayıs 2022, yani yarın, Türkiye’nin seçime hangi tarihte gideceğine ilişkin ipucu günüdür. Faiz artırılırsa ve hele hele bu adım enflasyona endeksli kağıt çıkarılarak desteklenirse, yani ekonomik sorunlar bir yıl daha ertelenirse seçim zamanında yapılacak demektir.

Ama yarın faize dokunulmaz ve kur artışına bir anlamda dur denilmezse ekonomik sorunların daha da büyümesi beklenmeden bu yıl sonbaharda seçime gidilmesi kuvvetle muhtemeldir."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap