SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > İŞ DÜNYASINA PRİM HATIRLATMASI

İŞ DÜNYASINA PRİM HATIRLATMASI

10 Eylül 2017 Pazar - 12:11




Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Veysel Zekai Bak, “Ertelenen primleri zamanında ödemezseniz bütün teşvikleriniz iptal olur” dedi.





TRABZON- Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Veysel Zekai Bak, 6770 Sayılı Torba Kanun’la asgari ücret desteği alınan çalışanlar için getirilen SSK prim ertelemelerinin, Eylül, Ekim ve Kasım aylarında ödenmesi gerektiğini belirterek, işverenleri uyardı. Bak, “Ertelenen primleri zamanında ödemezseniz bütün teşvikleriniz iptal olur” dedi.
  
TTSO Meclis Üyesi Veysel Zekai Bak, meclis toplantısında yaptığı konuşmada, iş dünyasına önemli bir hatırlatmada bulundu. Bak, ekonomik kırılganlığı rahatlatmak ve işletmelerin finansal durumlarına katkıda bulunmak için devletin 2016 Aralık, 2017 Ocak ve Şubat ayları SSK primlerini ertelediğini vurgulayarak, “Bu erteleme bu aydan itibaren ödenmeye başlayacak. İşverenlerin yanlarında çalıştırdığı işçiler için SSK primleri 3 ana kalemden oluşuyor. Biri SSK primi, ikincisi işsizlik sigortası ve bildirgenin damga vergisi. Devlet bunu ertelediği zaman sadece SSK primini erteledi, işsizlik sigortası ve damga vergisini tahsil etti. ‘Biz nasıl olsa onu ödedik borcumuz yok’ diye aldanırsanız ve Eylül, Ekim ve Kasım aylarında SSK primini ödemezseniz, yararlandığınız bütün teşvikler iptal olur ve çok büyük zarar görürsünüz” dedi.
  
SSK’nın primini ödemenin işverene çok ağır maliyetler yüklediğini de belirten Veysel Zekai Bak, “Yüzde 5-6’lık bölgesel teşvik ve asgari ücret üzerinden yüzde 6 teşvikleriniz iptal oluyor. Hükümetimiz iş dünyasına bu kolaylığı gösterdi ama sakın ödeme tarihlerini atlamayın. Muhasebecinizle mutlaka temasa geçin, bu ay içinde ödenmesi gereken Aralık 2016 erteleme primi var, sonra sırasıyla iki ertelenmiş prim daha var. Bir tanesini ödemezseniz 11 aylık teşvikleriniz yanıyor. Lütfen dikkatli olalım, size ağır maliyetler getirmesin” diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap