SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > İş Bankası Genel Müdürü: Enflasyonun nedeni hatalı politikalar!

İş Bankası Genel Müdürü: Enflasyonun nedeni hatalı politikalar!

01 Mayıs 2023 Pazartesi - 11:09




İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran “Seçim sonucu ne olursa olsun, kim hangi politikayı getirirse getirsin bu enflasyonla biraz yaşamak durumunda kalacağız" dedi.





İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, seçime sayılı günler kala yaptığı açıklamada Türkiye'de büyük bir israf olduğunu ve kaynakların yanlış kullanıldığını söyledi.

Aran, yüksek enflasyonla bir süre daha yaşanabileceğini belirtti ve enflasyonun sağlıklı bir şekilde tek haneye inmesinin en az 5 yıl süreceğini ifade etti. Bunun sebebinin ise fırsatın kaçırıldığı ve enflasyonun yüzde 85'e çıktığı bir dönemde yapılan hatalı politikalar olduğunu söyledi. Aran, enflasyonun yapışkanlık etkisi oluşturduğuna da dikkat çekti.

Aran, en az 2-3 yıl daha 40-50 bandındaki enflasyonun devam etmesinden endişe duyduğunu belirtirken, hiçbir politikanın bu durumu kısa sürede düzeltemeyeceğini ve seçim sonucu ne olursa olsun bir süre daha yüksek enflasyonla yaşanacağını ifade etti. Ancak, Türkiye'nin kaynaklarını doğru kullanması durumunda 5 yıl içinde hiçbir probleminin aşılamayacağını ve enflasyonun 3 yıl içinde yüzde 10-20 arasındaki bir banda gelebileceğini söyledi.

Aran, Türk Lirası'na olan güvenin sağlanması gerektiğini ve yabancı para konusundaki beklentilerin kırılması gerektiğini de ifade etti. Son olarak Aran, toplumun yaralı ve örselenmiş olduğunu belirterek bu sorunun uzun vadede çözülebileceğini açıkladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap