SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > İndirim kasaba gelmedi!

İndirim kasaba gelmedi!

14 Ağustos 2015 Cuma - 14:08




ET ve Süt Kurumu'nun (ESK) mağazalarında et fiyatlarında yaptığı indirim, kasaplara yansımadı.





İndirim yapıldı ama... Kasaplarda kuzu kuşbaşının kilogramı 56 lira, dana kuşbaşı 45-46 lira, bonfile ise 67 lira fiyatla satılıyor. Dana yağsız kıymanın kasaplardaki fiyatı da 42 lira. Karkas eti26 liraya alan kasaplar, yüzde 25 kemik firesi, çalışan ücretleri, kiralar, elektrik, su, KDV maliyetleri ve 6-7 lira da kâr ekleyince kıymanın fiyatının 42 liraya kadar çıktığını söylüyor. Boğaziçi Et Kasap'ın yetkilisi Rıdvan Menekşe, enflasyonun çok yüksek olduğu zamanlarda dahi et fiyatlarının bu kadar zamlanmadığını kaydetti. Menekşe, ithalatın et şirketlerine yaradığını söyledi.

İTHAL ETTE VERGİ SIFIRLANDI

Avrupa Birliği (AB) menşeli canlı büyükbaş hayvan ve karkas et ithalatına uygulanmakta olan gümrük vergisi bu yıl için sıfırlandı. Resmi Gazete’nin yer alan Bakanlar Kurulu kararı uyarınca, söz konusu hüküm, AB meşeli bazı tarım ve işlenmiş tarım ürünleri ithalatına tarife kontenjanı uygulanması hakkında karara geçici ek madde olarak eklendi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap