SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > IMF, o ülkeye 1 milyar doların üzerinde krediye onay verdi

IMF, o ülkeye 1 milyar doların üzerinde krediye onay verdi

30 Ağustos 2022 Salı - 11:50




IMF, ekonomik zorluk içerisindeki Pakistan'ın 1.17 milyar dolarlık kredisine onay verdi.





Pakistan’ın kurtarma programının yedinci ve sekizinci incelemeleri Uluslararası Para Fonu tarafından onaylandı.

Maliye Bakanı Miftah İsmail IMF’nin programı bir yıl süreyle uzatmayı ve fonları 1 milyar dolar artırmayı kabul ettiğini duyurdu.

Doğal afetin etkileri ile mücadele eden ülkede döviz rezervleri sadece bir aylık ihracatı karşılayacak düzeyde bulunuyor.

Pakistan ekonomisi ek olarak büyük bir cari açık ve yüksek enflasyonla boğuşmaya da devam ediyor.

IMF Genel Müdür Yardımcısı Antoinette Sayeh de konuya dair açıklamasında, Pakistan ekonomisinin Ukrayna’daki savaşın yarattığı zorluklar ve iç sorunlar sebebiyle sarsıldığını belirterek şunları kaydetti:


“Düzeltici politikaların ve reformların istikrarlı bir şekilde uygulanması; makroekonomik istikrarı yeniden kazanmak, dengesizlikleri ele almak, kapsayıcı ve sürdürülebilir büyümenin temellerini atmak için gerekli.”

Pakistan’ın 2019 yılında kabul ettiği 6 milyar dolar değerinde 36 aylık IMF programı, bu senenin başlarında kurum tarafından ülkenin belirlenen hedeflere ulaşmakta zorlanması sebebiyle durdurulmuştu.

Pakistan’da aynı zamanda siyasi gündemde karışık. Nisan’da Pakistan’da Başbakan İmrah Han’ın güven oylamasını kaybetmesinin ardından hükümet düşmüştü. Ardından gerçekleşen protestolara rağmen üç kez başbakanlık yapan ve Panama Belgeleri’nin yayımlanmasından sonra hakkındaki yolsuzluk suçlamalarıyla 2018 yılında üçüncü kez görevden alınan Navaz Şerif’in kardeşi Şahbaz Şerif bu koltuğa gelmişti.

Muhalefet kanadı ülkede seçim isterken Şerif hükümeti, seçimlerin yalnızca toparlanmayı daha da istikrarsızlaştırmaya hizmet edeceğini söylüyor. IMF’den gelecek paranın ise hükümete kritik bir dönemde nefes aldıracağı tahminler arasında.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap