SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > İlave zamda son dakika gelişmesi! İmzalar atıldı, yüz binlerce işçiye yüzde 2,5 ek zam...

İlave zamda son dakika gelişmesi! İmzalar atıldı, yüz binlerce işçiye yüzde 2,5 ek zam...

04 Şubat 2022 Cuma - 16:42




Ek zam müjdesi! İmzalar atıldı. Yüz binlerce işçi ilave zam alacak. Ek zamda son dakika gelişmesi!





Yüz binlerce çalışana ek zam müjdesi geldi. 2022 ile birlikte yeni maaşlar belli oldu. Ancak ek zam talebi gündemdeydi. İlave zamda son aşamada tamamlandı. Protokol imzalandı. Yüz binlerce işçinin alacağı ilave zam netlik kazandı. Ek zam oranı yüzde 2,5 oldu. 11.08.2021 tarihinde Hükümet, Kamu İşveren Sendikası (TÜHİS) ve İşçi Sendikaları Konfederasyonları arasında imzalanan “2021 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü” ne ek olacak şekilde “Ek Çerçeve Protokolleri” imzalandı.

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin, Konfederasyonumuz Türk-İş’in Genel Başkanı Ergün Atalay ve TÜHİS Genel Sekreteri Adnan Çiçek tarafından imzalanan protokollere göre;

Kamu işçilerine bir defaya mahsus olmak üzere ve 01.01.2022 tarihinden geçerli olmak üzere %2,5 oranında zam yapılacaktır. 01.01.2022 tarihinde ücret zammı uygulanmış ise oluşan son ücretlerine bu zam ayrıca yapılacaktır.

Ayrıca; “2021 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü” nün ilk altı ayında o günkü altı aylık enflasyon oranı dikkate alınarak birinci altı ay için % 12 olarak belirlenen ve enflasyon farkının yer almadığı düzenleme, enflasyon farkı olacak şekilde yeniden düzenlenmiştir. Bu düzenleme ile toplu iş sözleşmelerinin yürürlük başlangıç tarihleri 01.07.2021 ve sonrası olan/olacak işyerlerinde %12’nin üzerinde gerçekleşen/gerçekleşecek enflasyon farklarının takip eden ücret zammı oranına eklenmesi sağlanmıştır.

İmzalanan Protokollerin kamu işyerlerinde çalışan tüm üyelerimize hayırlı olmasını diliyor ve bu düzenlemede emeği geçen başta T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Prof. Dr. Vedat Bilgin, Konfederasyonumuz Türk-İş’in Genel Başkanı Ergün Atalay, TÜHİS Genel Sekreteri Adnan Çiçek ve Türk-İş Teşkilatlandırma Sekreteri Genel Başkanımız Eyüp Alemdara teşekkür ediyoruz.


EMEKLİLER EK ZAM ALACAK MI?

Kamu işçileri için yüzde 2,5'lik ilave zamda süreç tamamlandı. Milyonlarca emekli kendilerine de ilave zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. Türk-İş Genel Başkanı Atalay ek zam ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bağ-Kur ve işçi emeklisine de vermesi gerekiyor. Sanırım onunla ilgili de bir çalışma yapılıyor. Kamuoyunu bilgilendirirler diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap