SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > İflas haberleri piyasaları sarstı, Dolar, Euro ve altın yükselişe geçti!

İflas haberleri piyasaları sarstı, Dolar, Euro ve altın yükselişe geçti!

13 Mart 2023 Pazartesi - 09:38




Başta Dolar, Euro ve altın olmak üzere para ve değerli metaller Türk Lirası karşısında yeniden yükselişe geçerken Dolar/TL son 3 ayın zirvesine yerleşti, Euro ve altın da ise dikkat çeken bir hareketlilik var. İşte Dolar, Euro, Sterlin, Yen, altın, gümüş, brent petrol ve kripto paralarda son durum...





Geçtiğimiz hafta hem ABD Merkez Bankası FED'in Başkanı Jerome Powell'dan gelen açıklamalar hem de Türkiye'deki 2023 seçimleri için başlayan geri sayım ile hareketli günler geçiren piyasalar yeni haftaya da ABD'den peş peşe gelen banka iflaslarıyla başladı. Silikon Vadisi Bankasının ardından New York merkezli Signature Bank'a da kayyum atandı.
 
ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'den gelen "Batan bankaları kurtarmayacağız" açıklaması da ekonomi gündemine bomba gibi düştü.
 
Diğer yandan ABD'de bankacılık sektöründe yaşanan krizin ardından Goldman Sachs analistleri, 22 Mart'ta yapılacak olan Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısında faiz artırımı yapılacağı beklentisinden vazgeçti. Goldman Sachs analistleri, ABD finans sektörü regülatörlerinin bankalardan mevdut çıkışlarına karşı önemli likidite sağlama yönünde tedbirler almalarının beklendiğini ve mevduat sahiplerinin güveninde iyileşme beklediklerini de ifade etti.
 
Başta Dolar, Euro ve altın olmak üzere para ve değerli metaller piyasasında ibre yeniden yön değiştirdi.
 
İşte piyasalarda son durum:
 
Dolar, Euro ve Sterlin 
 
Dolar 18,96 TL'den, Euro 20,34 TL'den, Sterlin 22,98 TL'den, Japon Yeni ise 14,14 TL'den işlem görüyor.
  
Cuma günkü kapanışta Dolar 18,95 TL'den, Euro 20,20 TL'den, Sterlin 22,85 TL'den, Japon Yeni ise 14,05 TL'den işlem görmüştü.
 
Altın ve gümüş 

Ons altın 1.879 Dolar'dan, Gram altın 1.146 TL'den, Çeyrek altın 1.843 TL'den, Cumhuriyet altın 7.583 TL'den, Gram Gümüş ise 12,67 TL'den fiyatlanıyor.
 
Cuma günkü kapanışta Ons altın 1.853 Dolar'dan, Gram altın 1.130 TL'den, Çeyrek altın 1.816 TL'den, Cumhuriyet altın 7.471 TL'den, Gram Gümüş ise 12,55 TL'den fiyatlanmıştı.
 
Altın ve gümüş fiyatları bankalar arası piyasada ve serbest piyasada yüzde 25'i bulan makasla işlem görüyor.

Kripto paralar

Kripto para piyasalarında da ise çalkantılı seyir devam ediyor. 

Bitcoin 22 bin 393 Dolar'dan, Ethereum ise 1.602 Dolar'dan işlem görüyor.

Brent Petrol

Brent petrol ve döviz kurundaki dalgalanma nedeniyle akaryakıt fiyatları bir aşağıya bir yukarı hareket etmeye devam ediyor. 


Brent petrolün varil fiyatı da 83,13 Dolar'dan işlem görüyor.  

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap