SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Hurmalar tezgahtaki yerini aldı! Yüzde 100 arttı

Hurmalar tezgahtaki yerini aldı! Yüzde 100 arttı

24 Mart 2023 Cuma - 14:40




Elazığ’da, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte iftar sofralarının gözdesi hurma tezgahtaki yerini aldı.





Tüm Türkiye’de olduğu gibi Elazığ’da da Ramazan ayıyla birlikte iftar sofralarının gözdesi hurma, tezgahlardaki yerini aldı. Geçtiğimiz yıla oranla fiyatı artan hurmanın kilogramı, cinsine göre 40 ile 200 lira arasında değişiyor

Doyuruculuğu ve besleyiciliğinin yanında Ramazan ayına özgü olması nedeniyle ayrı bir önemi olan hurmaya vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.

Hurmanın fiyatında yükseliş olduğunu belirten Kapalı Çarşı Derneği Başkanı Hasbi Yargıç Emir, "Geçen seneye oranla hurma çeşitlerinde yüzde 50 ve yüzde 100 bir artış var.

Vatandaşın hurmaya rağbeti halen daha var. İkinci kalite Kudüs, Meşruk ve İran hurmalarına daha çok rağbet vardır. Geçen seneye oranlar fiyatı artan hurmalar var ama fiyatını sabit tutan hurma çeşitlerimiz de var

Kapalı Çarşı’da şu anda en çok rağbet edilen ürünlerin başında hurma, ardından ise Elazığ’ın badem şekeri geliyor" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap