SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Hisse önerene yaptırım yolda: SPK Başkanı'ndan halka arz uyarısı

Hisse önerene yaptırım yolda: SPK Başkanı'ndan halka arz uyarısı

05 Ekim 2023 Perşembe - 13:44




Borsaya ilgi arttıkça, bunu fırsata dönüştürmeye çalışan kişiler ortaya çıkıyor. Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı İbrahim Ömer Gönül, sosyal medyada eğitim adı altında hisse yönlendirilmesi yapıldığını söyledi. "Bunu iyi niyetli yapan da var, kötü niyetli yapan da var." diyen Gönül, yeni önlem alınacağını duyurdu. SPK Başkanı, halka arzlarla ilgili de uyarıda bulundu.





Sosyal medyadan hisse önerene yaptırım yolda. Sermaye Piyasası Kurulu, sosyal medyada yatırımcıları yanlış yönlendirenleri takibe aldı.

Yatırımcılara kazanç vaadiyle hisse öneren hesaplar inceleniyor.

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı İbrahim Ömer Gönül, konuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. Gönül, "İncelemelerimizde sosyal medyada eğitim adı altında hisse yönlendirmesi yapıldığına şahit oluyoruz. İyi niyetli bu işi yapan da var, kötü niyetli kullanan da var. Sosyal medya mecralarında gruplar kurarak yatırımcıları yönlendiren şahısların hisseleri satarak menfaat temin ettiklerini tespit ettik” dedi.

Ömer Gönül, yatırımcıları yanlış yönlendiren hesapların kapatılmasını talep edeceklerini söyledi.

İlgili kurumlarla görüştüklerini aktaran Gönül, “İlgili şahıs menfaat temin ettiyse hakkında idari para cezası uyguluyoruz, suç duyurusunda bulunuyoruz. Son aşama uygulanabilecek tedbir ise sosyal medya hesabının kapatılmasıdır.” açıklamasında bulundu.


Halka arzlarla ilgili de konuşan SPK Başkanı, İlk halka arzda tavan-tavan gider umuduyla borsaya gelen yatırımcıların olduğunu söyledi.

Gönül, bu yatırımcıları uyararak, "Ne biz ne de başka birisi böyle bir garanti veremez." dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap