SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Hamsi bu defa üzdü

Hamsi bu defa üzdü

14 Şubat 2022 Pazartesi - 14:54




Karadeniz’de yaklaşık son 1 aydır İğneada taraflarında bol miktarda avlanarak tezgâhları süsleyen hamsi bu defa üzdü. Trabzon’da son iki gündür tezgahlarda görülmeyen hamsi yerini ağırlıklı olarak kültür balıklarına bırakırken, hamsinin olmayışı balıkçıyı da vatandaşı üzdü.





Trabzon’da 1 hafta önce kilosu 25 TL’den satılan hamsinin yerini bugünlerde istavrit alırken, onun da kilosu 30 TL ‘den satılması vatandaşın bu yöndeki talebini azalttı. Karadeniz’de özellikle bu sezon başlarında bol miktarda avlanan daha sonra hamsi dönem denem kaybolurken, özellikle son 1 aydan beri İğneada taraflarında bol miktarda avlanması umutları artırmıştı.

Balıkçı esnaflarından Süleyman Çakır, hamsinin iki gündür gelmediğini, hamsinin olmayışının istavritin fiyatını 30 TL’ye çıkmasına neden olduğunu belirterek “Hamsi iki günden beri gelmiyor. Tekneler İğneada taraflarından geri dönüş yapıyor diye öğrendik. Geçmiş yıllarda bu dönemlerde hamsi tam da yenecek zamanı idi. Ocak, Şubat ayları tam hamsinin yenme zamanı. Bu sene pek yok, erken başladı erken bitti. Bundan sonra istavrit olabilir hamsi olmaz. Tezgâhlarımızda şu an kefal, somon, levrek, çupra yani yetiştirme balıklar çoğunlukta. Genelde denizden istavrit kefal, tirsi, mezgit çıkıyor. Bu sene balıkçılar olarak istediğimiz verimi aldık diyebilirim. Sezon bitimine iki ay kadar zaman kaldı. Bundan sonra istavrit, tirsi, kefal, mezgit olur. Hamsi olmadığı için istavrit pahalandı. Şu an kilosu 30-35 TL” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap