SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Haftanın son gününde altın sevindiriyor

Haftanın son gününde altın sevindiriyor

18 Ağustos 2023 Cuma - 10:10




Altın fiyatları bugün doların zayıf seyir göstermesinin etkisiyle yükselişe geçti. Altının ons fiyatı 1893 dolar seviyesindeyken gram altın yüzde 0,20 yükselişle 1648 liradan işlem görüyor. Dolar ise 27,10 liradan başladı.





Altının ons değeri ve dolar/TL kurundaki gözlemlenen hareketliliğe paralel olarak dalgalı bir seyir izlemeye devam ediyor. Fed tutanakları sonrası 5 ayın dip seviyesini gören altın fiyatları güne yükseliş ile başladı.

Altının ons fiyatı 1893 dolar, gram altın ise 1648 liradan işlem görüyor. 

Piyasada çeyrek altın 2809 liradan, cumhuriyet altını ise 11.185 liradan satılıyor.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.900 ve 1.890 doların destek, 1920 ve 1930 doların direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

DOLARDA SINIRLI DÜŞÜŞ


Dolar güne sınırlı düşüşle başladı.

Dün günü yükselişle tamamlayan dolar, şu sıralar 27,10 liradan işlem görüyor. 

Aynı dakikalarda euro/TL 29,57 liradan; sterlin ise 34,63 liradan satılıyor.

Euro yatırımcıları bugün Euro bölgesinde açıklanacak enflasyon rakamlarına kilitlendi.

Dün açıklanan rakamlar TCMB'nin rezervlerinin 9 haftadır artış yaşadığını gösterdi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB)'nın net uluslararası rezervleri geçen hafta 35 milyon dolar artışla neredeyse yatay bir seyir izlerken, brüt döviz rezervlerindeki artış 9. haftada da devam etti. Toplam rezervler ise 728 milyon dolar ile art arda dokuzuncu haftada artışla 116.32 milyar dolara yükseldi.


KKM 3,3 TRİLYON TL'YE ULAŞTI

KKM'deki girişler ise geçtiğimiz hafta yaşanan rekorun ardından yavaşladı. KKM'ye girişler 11 Ağustos ile biten haftada 75 milyar TL artış sergileyerek 3,3 trilyon TL'ye ulaştı. 

BAKAN ŞİMŞEK'TEN BANKALARA ÇAĞRI

Dün Türkiye Bankalar Birliği Genel Kurulu'nda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, özel bankalara tüketici kredilerine odaklanmaya son vermesi çağrısında bulundu. Bakan Şimşek "Bu sürdürülebilir değildir. Artık haklı bir gerekçeleri de kalmamıştır. Reel sektörü desteklemek esas vazifemizdir." diyerek üretim yapan kesimin desteklenmesini istedi.

Mehmet Şimşek, Türkiye'nin 2023 yılında yüzde 4,3 büyüyeceğini tahmin ettiklerini söyledi. Şimşek "Politikalarımız uluslararası normlara uygun olacak." ifadesini kullandı.


FED: ENFLASYONLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Fed temmuz ayındaki toplantıya ait tutanakları yayınladı. Tutanaklarda enflasyondaki yukarı risklerin devam ettiği vurgulandı. Fed üyeleri enflasyon ile mücadelenin bitmediği konusunda hemfikir. 

Bugün TCMB'nin piyasa katılımcıları anketi piyasanın takibinde olacak. Dışarda ise Euro bölgesi enflasyonu açıklanacak. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap