SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Gram altın rekora koşuyor: İslam Memiş "elinde olan bunu yapsın" dedi

Gram altın rekora koşuyor: İslam Memiş "elinde olan bunu yapsın" dedi

20 Mayıs 2022 Cuma - 15:04




Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar, altın ve gümüş fiyatlarıyla ilgili son beklentilerini paylaştı. Memiş, rekora koşan gram altın için yatırımcıyı "bunu yapın" diyerek uyardı.





Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar, altın ve gümüş fiyatlarıyla ilgili çarpıcı yorumda bulundu. Kişisel Youtube kanalı üzerinden tahminin paylaşan Memiş, yatırımcıyı uyarmayı da ihmal etmedi. 

Haftanın son işlem günü 20 Mayıs 2022 cuma günü dolar kuru 16 TL sınırında işlem görmeye devam ediyor.  Gram altın fiyatı piyasada 945 TL bandından satılırken, Kapalı Çarşı piyasasında ise 960 TL bandından işlem görüyor. Euro ise 17 lira seviyesine yaklaştı. Gümüş ise 11,12 TL'den işlem görüyor.

DOLAR KURUNDA YENİ ZİRVELER GELİYOR

Dolar kurunda 16.40 TL seviyesinin kritik olduğunu ifade eden Memiş, "Haziran ve Temmuz aylarında dolarda yeni zirveler bekliyorum. Temmuz ayında dolar 16.40 TL seviyelerine gelebilir" diye konuştu. 

GRAM ALTIN HENÜZ YÜKSELİŞE BAŞLAMADI 


Nisan ayı final ayı olduğunu ve artık 900 TL'nin altında altın görülmeyeceğini belirten İslam Memiş, "Nisan ayından itibaren 900 lira seviyesinin altında altın göremeyeceksiniz. Nisan ayını final ayı olarak değerlendiren arkadaşlar nefsine mukayyet olsun Temmuz ayına kadar beklemeyi tercih etsin. Şu anda artık satışlar, düşüşler başlayacak öngörüm yok. Gram altını 900 lira altında alım yapanlar 940 lira oldu diye satarsanız yeniden yerine koyamazsınız. 30-40 liralar bir şey değil. Küçük hesaplarla işlem yapmayın. Temmuz ayında 1000 lira ataklarını göreceğiz. Benim nazarımda gram altında daha yükseliş başlamadı. Gram altın 1200 lirayı kırmadan gram altın yükselişte demeyeceğim." ifadelerini kullandı.

MAKAS ARALIĞINA DİKKAT! ELİNDE ALTIN OLAN BUNU YAPSIN

İslam Memiş, altının önümüzdeki hafta kar satışı düzeltmesi yapabileceğini belirtip, 'Kısa vadede kar satışı yapmak için altınınızı satmayın' uyarısında bulundu. Memiş, şu ifadeleri kullandı:

"Dolar tarafından teknik olarak düzeltmeler haliyle altın ve gümüşün gram fiyatına yansır, bu da tekrar düşüyor satalım korkusunu getirmemeli. Buradan satarak tekrar yerine koyarım mantığını unutun.

Makas aralığından dolayı kazanmadan hatta belki de zararı yerine koyabilirsiniz. Kısa vadede süreci değerlendirmek isteyen yatırımcı için konuşuyorum.


Kısa vadade, günlük veya haftalık bazda işlem diye bir şey yok artık. Zararına risk almış olursunuz. Nisan finali gerçekleştiği için haziran ve temmuzda biraz daha bekleyerek varlıklarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Buradaki dert enflasyon. Bu enflasyon karşısında Merkez Bankaları çeşitli tedbirlerle kendilerini korumaya alıyor. Kısa vadeli yatırımcılar aldım, sattım, para kazandım modunu bir kenara bırakmalılar.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap