SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Gözler FED faiz kararında, bu akşam açıklanıyor: Altın fiyatlarında sert düşüş!

Gözler FED faiz kararında, bu akşam açıklanıyor: Altın fiyatlarında sert düşüş!

13 Aralık 2023 Çarşamba - 10:34




Amerika Merkez Bankası faiz kararını bugün açıklayacak. Altın fiyatları ise bu karar öncesi gerilemeye devam ediyor. Peki gram altın 1900 lira seviyesinin üzerine tekrar çıkar mı? İşte detaylar...





Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimine gideceğine ilişkin tahminlerin düşmesiyle gerilemeye devam ediyor. Peki gram altın 1900 lira seviyesinin üzerine tekrar çıkar mı? Uzman isimler cevapladı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Dinamik Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş şu ifadeleri kullandı: "ABD’den gelen enflasyon verisinin beklentilere paralel gerçekleşmesiyle 1995 $ direncini test eden altın, ardından gelen satışların da etkisiyle sabahki seviyelerine yakın işlem görmeye devam ediyor. Altındaki bu seyirde Fed’in faiz kararının etkili olabileceğini düşünmekteyiz. Faiz kararının ardından açıklanacak olan noktasal grafiklerde faiz indirimine yönelik bir işaret olması halinde altında yukarı yönlü seyrin devam edebileceği görüşündeyiz. 

PİYASADA SÜRPRİZ BİR HAREKET BEKLİYOR MUSUNUZ?

FED’in faiz kararında herhangi bir değişikliğe gitmeyerek politika faizini %5,25 -%5,50 aralığında sabit bırakacağını, Powell’ın ise risklere yönelik genel bir açıklama yapacağını düşünmekteyiz. Karar sonrasında temkinli hareketlilik sergileyen altın ve dolarda volatilitenin artacağı görüşündeyiz.

GRAM ALTINDA YENİ HEDEFLER NELER?


Fed’in faiz kararı sonrasında dolar kuru üzerindeki yükseliş eğilimi ve gram altında 1840 TL desteği üzerinde kalıcılık sağlanması halinde değer kazanımlarının devam edeceğini düşünüyoruz.

Ata Yatırım Portföy Yönetim Direktörü Samet Zağlı ise açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Cuma günü açıklanan ABD tarım dışı istihdam verisinin beklenenden yüksek gelmesi, piyasalara ABD ekonomisinde beklenen yavaşlamanın henüz gerçekleşmediği ve dolayısıyla FED'den yakın gelecekte bir faiz indirimi beklemenin yersiz olacağı mesajını verdi. Bu da altına bir satış baskısı getirdi ve fiyatlarda ciddi seviyelerde düşüşe sebep oldu. Tabii bu düşüşlerde ABD enflasyon verisinin de beklenenden yüksek gelebileceği beklentisi etkili oldu. Ancak bugün açıklanan enflasyon verisi beklenen paralel geldi ve ben altın fiyatlarındaki düşüş hareketinin genişlemesini beklemiyorum.

Piyasanın FED’den beklentisi son toplantılarda olduğu gibi faizleri yine aynı seviyede bırakması, ben de FED’den bunun dışında bir faiz kararı beklemiyorum. Ancak özellikle geçen hafta açıklanan tarım dışı istihdam verisinin beklenenden yüksek gelmesi FED’den bazı şahin açıklamalar duymamıza yol açabilir. Bu da dolar endeksinde yukarı yönlü hareket izlememize sebep olabilir.

ABD'den gelen son verilerden sonra gram altının yılbaşından önce 1.900 TL seviyesinin üzerine tekrardan göreceğini düşünmüyorum."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap