SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Genç çiftçiye 30 bin TL hibe desteği!

Genç çiftçiye 30 bin TL hibe desteği!

11 Nisan 2017 Salı - 09:36




Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca 7 Nisan Cuma günü başlatılan genç çiftçilere hibe desteği başvurusu 5 Mayıs 2017 tarihine kadar sürecek.





Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 'Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliği' Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi ve genç çiftçilere hibe desteği başvuruları başladı.

Böylece, kırsal alanda yaşayan 18-40 yaşındaki çiftçilerin mahallinde uygulayacağı bitkisel, hayvansal, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, yöresel tarım ürünleri, işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik projelerine 30 bin liraya kadar hibe desteği sağlanacak.

İllerde desteklenecek genç çiftçi sayısı ve hibe miktarı, Kalkınma Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) belirlediği, kırsal alandaki yerleşim birimleri sayısı, genç çiftçi nüfusu, kırsal alan nüfusu ve sosyoekonomik gelişmişlik endeksi kriterleri ve programın yıllık bütçesi dikkate alınarak saptanacak.

Tebliğin yayımlandığı tarihten itibaren 18 yaşını doldurmuş, 41 yaşından gün almamış, ücretli çalışan olmayan ve örgün eğitime devam etmeyen, 15 büyükbaş ya da 50 küçükbaştan fazla hayvanı bulunmayan, 50'den fazla arılı kovanı olmayan, aynı proje konusunda Bakanlığın diğer hibe programlarından yararlanmamış genç çiftçiler başvuruda bulunabilecek.

GENÇ ÇİFTÇİYE HİBE DESTEĞİ ÖN BAŞVURU NASIL YAPILIR?


Ön başvurular " https://gencciftci.tarim.gov.tr " uzantılı yazılım üzerinden, kesin başvurular ise genç çiftçilerin proje uygulayacağı kırsal alanda ikamet ettiği ya da ikamet taahhüdünde bulunduğu yerleşim biriminin bağlı olduğu il yahut ilçe müdürlüklerine şahsen yapılacak. Başvurular,  07 Nisan ile 05 Mayıs 2017 tarihleri arasında İl ve İlçe müdürlüklerinde gerçekleştirilecek. Projesi kabul edilen genç çiftçilere 30 bin TL karşılıksız hibe desteği verileceği açıklandı.

GENÇ ÇİFTÇİYE HİBE ÖDEMESİ HANGİ BANKADAN YAPILACAK?

Uygulama, nüfusu 20 binden az olan yerleşim birimlerini kapsıyor. Öte yandan, 14 büyükşehir kurulması hedefi ile çıkarılan 6360 sayılı kanunun yürürlüğe girmesinden önce tüzel kişiliği olan ve nüfusu 20 binin altındaki yerleşim birimlerinde yaşayan genç çiftçiler de hibeden yararlanabilecek. Hibe ödemesini, Ziraat Bankası Türk lirası olarak yapılacak.

HİBE DESTEĞİNDE HAKSIZ DESTEKLEME BELİRLENİRSE...

Haksız destekleme ödemeleri tespit edilirse, Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunda belirtilen gecikme zammı oranları dikkate alınarak, ödeme tarihinden itibaren hesaplanan kanuni faizi ile beraber geri alınacak. İdari hata sonucu düzenlenen belgeler ile yapılan ödemeler hariç olmak üzere, tebliğ ile bildirilen destekleme ödemelerinden haksız yere yararlandığı saptanan genç çiftçiler, 5 yıl süre ile hiçbir destekleme programından yararlanamayacak.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap