SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Fiyatlar yükselince kırtasiye ürünleri 2. ele düştü

Fiyatlar yükselince kırtasiye ürünleri 2. ele düştü

16 Ağustos 2023 Çarşamba - 12:33




Okulların açılmasına 1 aydan daha az bir zaman kaldı. Kırtasiye ürünleri cep yakıyor. Kırtasiyeciler azalan işlerden, veliler ise kırtasiye ürünlerine gelen zamlardan şikayetçi. Artan fiyatlar 2. el kırtasiye ürünleri piyasası oluşturdu.





Kırtasiye malzemelerinde artan fiyatlar nedeniyle dükkanlar boş kaldı.

İnternette 2. el kırtasiye ürünleri piyasası oluştu.

Geçen yıl kırtasiye alışverişinin merkezi Eminönü'nde bir öğrencinin ortalama ihtiyaçları 500 ile bin lira arasında tutarken bu yıl bu rakam 2 bin 500 liraya kadar yükseldi. Hal böyle olunca veliler 2. el ürünlere yöneldi ve internette böyle bir piyasa oluştu. 

NTV'de yer alan habere göre bütün kırtasiye ürünlerinde yüzde 100'e varan artışların olduğu ifade ediliyor. Tükenmez kalem, defter, silgi, uçlu kalem internet üzerinden satılan ürünlerden yalnızca bir kaçı.

Bu yıl 500 lira oldu

Fiyatı en çok artan ürünlerin başında çantalar geliyor. Geçen yıl 200-250 lira olan çantalar bu yıl 400-500'e kadar çıkabiliyor. Dolayısıyla 2.elde en çok rağbet gören ürünler çantalar. 


Bazı kişilerse az kullanılmış kırtasiye malzemelerini kırtasiye dükkanlarını satarak gelir elde etmeye çalışıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap