SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Faizsiz kredide sayı artırılmalı

Faizsiz kredide sayı artırılmalı

15 Aralık 2016 Perşembe - 12:56




Fatsa Genç İş Adamları Derneği(FAGİAD) Başkanı Mehmet Serkan Erdik, Türkiye’de 15 bin KOBİ’ye üst limiti 50 bin TL olan faizsiz kredi imkanı sağlanaca






FAGİAD Başkanı Mehmet Serkan Erdik, faizsiz kredilerle ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Erdik yaptığı açıklamada, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın KOBİ’lere yönelik destek çerçevesinde mevcut bilançolarını esas alarak işletmelere yönelik ilk 12 ayı geri ödemesiz olmak üzere 3 yıl vadeli 3’er ay arayla ödemeli üst limiti 50 bin TL olan faizsiz kredi imkanı sağlayacağını bildirdi. Erdik, “Bu imkandan faydalanmak isteyen işletmelerimizin ilk yapması gereken, internet üzerinden KOSGEB veri tabanına işletmelerinin kayıtlarını yoksa yaptırmaları varsa kayıtlarını güncellemeleri gerekmektedir. Güncelleme yapıldıktan sonra istenilen evrakları hazırlayıp(KOBİ beyannamesi, imza sirküleri, Ticaret Sicil ve Esnaf Sicil Gazetesi ve faaliyet belgesi) imzalı kaşeli şekilde Ordu İl KOBGEB Müdürlüğü’ne elden teslim etmeleri gerekmektedir” dedi.

“Sayının artırılması talep ediyoruz”
Erdik, “Küçük ve orta ölçekli esnaflarımıza sağlanan bu imkanlardan oldukça memnunuz. Özellikle esnafımızın ödemelerinde bunaldığı bir dönemde bu imkan can suyu etkisi oluşturmuştur. Fakat sadece Ordu genelinde 29 bine yakın KOBİ olduğunu düşündüğümüz de sayının az olduğunu görmekteyiz. Esnafımızdan gelen yoğun talebi düşünüp Türkiye’deki toplam 3,5 milyon KOBİ sayısını dikkate aldığımızda bu imkândan faydalanan 15 bin KOBİ’yi az bulmaktayız. Bu yüzden bakanlığımızdan beklentimiz, bu imkanın daha çok esnafa ulaşabilmesi için sayının artırılmasıdır. İşletmelerden gelen bu yoğun talebe bu anlamda cevap verilmesidir. İnşallah bu talebimiz Türkiye genelinden gelen yoğun taleple birleştiğinde bir karşılık görür. Bizler FAGİAD ailesi olarak bu güzel imkandan faydalanan küçük ve orta ölçekli esnaf sayısının artırılmasını hükümetimizden acilen talep etmekteyiz” diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap