SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Erdoğan'dan Mehmet Şimşek'e gözdağı! Arasının bozuk olduğu ismi atadı

Erdoğan'dan Mehmet Şimşek'e gözdağı! Arasının bozuk olduğu ismi atadı

09 Ekim 2023 Pazartesi - 15:21




AKP'nin yeni MYK'sında 18 kişiden 14'ü görevine devam etti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile arası iyi olmadığı iddia edilen eski bakan Nihat Zeybekci, Ekonomi İşleri Başkanı oldu. Erdoğan'ın 'Zeybekçi' hamlesi, "Mehmet Şimşek'e gözdağı verdi" şeklinde yorumlandı.





AKP’nin yeni MKYK’sı belli oldu. Odatv’nin aktardığına göre, Ekonomi İşleri Başkanlığı’na Nurettin Canikli’nin yerine Nihat Zeybekci atandı.

Nihat Zeybekci ve Mehmet Şimşek arasında enflasyon sepeti konusunda geçmişte tartışma yaşanmıştı. İkili arasındaki “sepet polemiği” kamuoyunda gündem olmuştu. Bu nedenle Erdoğan’ın Nihat Zeybekçi’yi tercih etmesi ilgi çekti.

SEPET POLEMİĞİNE GİRMİŞLERDİ

O dönemde Ekonomi Bakanı olan Nihat Zeybekci, yıl sonunda enflasyon sepetinde gıda ürünlerinin payının düşürüleceğini söylemişti. Ancak Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, buna karşı çıkarak, “TÜFE sepetindeki ağırlıklar hanehalkı anketleri ile belirlenir. Bir müdahale söz konusu değildir, asla olmayacaktır” ifadesini kullanmasıyla birlikte ikili arasında bir polemik oluşmuştu

ENFLASYON SEPETİ NEDİR?


Enflasyon sepeti, vatandaşın aldığı temel mal ve hizmetlerden oluşuyor. Sepetteki ürün gruplarının fiyatlarındaki değişimler aylık ve yıllık enflasyonu etkiliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap