SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > En Popüler Borsalar ve Hangi Ülkeye Ait Oldukları

En Popüler Borsalar ve Hangi Ülkeye Ait Oldukları

02 Kasım 2023 Perşembe - 20:25








Kripto para piyasası, son yıllarda büyük bir ilgi ve yatırım gördü. Kripto paraları alıp satmak için kripto para borsaları kullanılır. Kripto para borsaları, kripto paraların fiyatlarını belirleyen, arz ve talebe göre değişen platformlardır. Kripto para borsaları, farklı ülkelerde kurulmuş ve farklı hizmetler sunmaktadır. Bu yazıda, en popüler kripto para borsalarına ve hangi ülkeye ait olduklarına bakacağız.

Piyasadaki telefonunuza indirebileceğiniz en iyi kripto borsa uygulamalarını en iyi kripto uygulamaları sayfasından keşfedebilirsiniz.

Binance: Binance, 2017 yılında Çin'de kurulmuş, ancak daha sonra Japonya ve Malta'ya taşınmıştır. Binance, dünyanın en çok ziyaret edilen ve kullanılan kripto para borsasıdır. Binance, 100'den fazla kripto para çifti sunmakta ve kendi kripto parası olan BinanceCoin (BNB) ile indirimli işlem ücretleri sağlamaktadır. Binance, ayrıca gelişmiş ticaret araçları, vadeli işlemler, marjin ticareti ve kaldıraçlı tokenler gibi çeşitli hizmetler de sunmaktadır.

Coinbase: Coinbase, 2012 yılında ABD'de kurulmuş, dünyanın en popüler kripto para borsalarından biridir. Coinbase, 50'den fazla ülkede faaliyet göstermekte ve 30'dan fazla kripto para sunmaktadır. Coinbase, kullanıcılarına kolay ve güvenli bir şekilde kripto para alıp satma, saklama ve transfer etme imkanı vermektedir. Coinbase, ayrıca profesyonel yatırımcılar için Coinbase Pro adında bir platform da sunmaktadır.

Kraken: Kraken, 2011 yılında ABD'de kurulmuş, dünyanın en eski ve en güvenilir kripto para borsalarından biridir. Kraken, 170'den fazla kripto para çifti sunmakta ve düşük işlem ücretleri almaktadır. Kraken, ayrıca marjin ticareti, vadeli işlemler, spot piyasa ve OTC hizmetleri gibi çeşitli hizmetler de sunmaktadır.

Huobi: Huobi, 2013 yılında Çin'de kurulmuş, ancak daha sonra Singapur'a taşınmıştır. Huobi, dünyada en çok işlem yaplıan kripto para borsalarından biri olmayı başarmıştır. Huobi, 200'den fazla kripto para çifti sunmakta ve kendi kripto parası olan HuobiToken (HT) ile indirimli işlem ücretleri sağlamaktadır. Huobi, ayrıca marjin ticareti, vadeli işlemler, spot piyasa ve OTC hizmetleri gibi çeşitli hizmetler de sunmaktadır.

Bitfinex: Bitfinex, 2012 yılında Hong Kong’da start almış bir kripto para borsası projesidir. Bitfinex, 100'den fazla kripto para çifti sunmakta ve gelişmiş ticaret araçları sağlamaktadır. Bitfinex, ayrıca marjin ticareti, vadeli işlemler, spot piyasa ve OTC hizmetleri gibi çeşitli hizmetler de sunmaktadır.

KuCoin: 2017 yılında Singapur merkezli olarak kurulan bir kripto para borsasıdır. KuCoin, dünyanın en popüler kripto para borsalarından biri olmayı başarmıştır. KuCoin, kullanıcılarına çok çeşitli kripto para birimleri, düşük işlem ücretleri, güvenli bir platform ve 7/24 müşteri desteği sunmaktadır. KuCoin, aynı zamanda kendi yerel tokeni olan KuCoinShares (KCS) ile de dikkat çekmektedir. KCS sahipleri, borsanın gelirinin bir kısmını paylaşmakta ve işlem ücretlerinde indirim almaktadırlar.

Gate.io:Gate.io, 2013 yılında kurulan ve dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan bir platformdur. Gate.io, merkezi olmayan bir yapıya sahip olduğu için herhangi bir ülkeye ait değildir. Ancak, platformun operasyon merkezi Hong Kong'da bulunmaktadır. Gate.io, kullanıcılarına 500'den fazla kripto para çifti sunmakta ve günlük işlem hacmi 1 milyar doların üzerindedir. Gate.io, güvenlik, likidite ve kullanıcı deneyimi konusunda sektörde öncü bir rol oynamaktadır.

OKX: OKX kripto para borsası, 2013 yılında Mingxing "Star" Xu tarafından Çin'de kurulan OK Group'un bir yan kuruluşudur. OKX, spot ve türev ticaretini içeren çeşitli kripto para birimleri ile işlem yapma imkanı sunan Seyşeller merkezli bir platformdur. OKX, hem merkezi hem de merkeziyetsiz borsa seçenekleri ile kripto sektöründe öne çıkan bir borsadır. OKX, 350'den fazla kripto para birimi destekler ve 100'den fazla ülke veya bölgede milyonlarca kullanıcıya hizmet verir. OKX, kripto paraların alım satımı, vadeli işlemleri, opsiyonları, marjin işlemleri, DeFi, borç verme ve madencilik gibi gelişmiş finansal hizmetler sağlar.

Bitstamp: Bitstamp kripto para borsası, 2011 yılında Slovenya'da kurulmuş ve 2013 yılında Birleşik Krallık'a taşınmıştır. Bitstamp, Avrupa Birliği'nde lisanslı bir kripto para borsasıdır ve dünyanın en büyük ve en eski kripto para borsalarından biridir. Bitstamp, Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple ve Stellar gibi popüler kripto paraların yanı sıra Euro ve Amerikan Doları gibi geleneksel para birimleri ile de işlem yapmaktadır. Bitstamp, kullanıcılarına güvenli, hızlı ve kolay bir şekilde kripto para alıp satma imkanı sunmaktadır.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap