SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Emekliye 5 bin TL'lik ek ödeme, TBMM'de kabul edildi!

Emekliye 5 bin TL'lik ek ödeme, TBMM'de kabul edildi!

26 Ekim 2023 Perşembe - 10:27




Çalışmayan emeklilere bir kereye mahsus olarak verilecek olan 5 bin TL'lik ikramiyeye ilişkin torba kanunda yer alan madde, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.





TBMM Genel Kurulunda, emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere ek ödeme öngören düzenleme kabul edildi.

Buna göre 2023 Ekim ödeme döneminde gelir veya aylık ödemesi yapılan sigortalı ve hak sahiplerine bir defaya mahsus olmak üzere, dosya bazında 5 bin lira ödenecek.

Bu ödeme, sürekli iş göremezlik geliri almakta olanlara gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi oranında, ölüm aylığı ve ölüm geliri dosyalarında ise hak sahiplerinin hisseleri oranında yapılacak.

1-31 Ekim 2023 arası herhangi bir tarihte, sosyal güvenlik destek primine tabi olanlar dahil, çalışması olanlar veya faaliyette bulunanlar ile yaşlılık aylığı almaktayken bu aylıkları kesilmeksizin ilgili düzenlemede sayılan iş yerlerinde çalışanlar ödeme kapsamında olmayacak.

Buna göre 5 bin TL'lik ödemeden ise yalnızca çalışmayan emekliler yararlanabilecek.


Yersiz yapıldığı anlaşılan ödemeler, ilgilinin varsa almakta olduğu gelir veya aylıklarından yüzde 25 oranında kesilerek, yoksa genel hükümlere göre geri alınacak.

Genel Kurulda ayrıca Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerinde görüşmeler devam ediyor.

Bakan Işıkhan'dan değerlendirme

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere 5 bin lira ödenmesini de içeren kanun teklifinin, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşmasına ilişkin, "Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emeklilerimizi desteklemeye, yanlarında olmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:


"Emekli olup fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimiz hariç olmak üzere tüm emeklilerimize 5 bin lira ödeme verilmesini öngören yasa maddesi, Meclis Genel Kurulunda kabul edildi. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emeklilerimizi desteklemeye, yanlarında olmaya devam edeceğiz. Kıymetli emeklilerimize hayırlı, uğurlu olsun."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap