SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Emeklilikte Aktif Hayat: Türkçe Ek Gelir Kapısı Oldu

Emeklilikte Aktif Hayat: Türkçe Ek Gelir Kapısı Oldu

06 Aralık 2023 Çarşamba - 23:07








Emeklilik, birçok kişi için dinlenme, seyahat etme veya hobilerine daha fazla zaman ayırma fırsatı olarak görülse de bazılarımız için çalışma hayatına devam etmek bir tercih ya da zorunluluk olabiliyor. Emeklilik döneminde çalışmak sadece maddi açıdan değil avantaj sağlamıyor aynı zamanda ruhsal ve fiziksel sağlığı da destekliyor.

Online eğitim platformu Preply'nin yaptığı araştırmaya göre, bu kararın ardında ekonomik şartlar, ek gelir ihtiyacı, sosyal etkileşim arzusu, kişisel kimlik ve tutku gibi faktörler yatıyor.
Bazıları için çalışmak, bir tutku; emekli olduktan sonra bile hayata katkıda bulunma arzusuyla tekrar işe dönmek istiyorlar. Ayrıca, bilimsel araştırmalar, emekli olduktan sonra işe dönmek istemenin sağlığa birçok fayda sağladığını gösteriyor. Emeklilik sonrası iş hayatına devam edenlerde kronik hastalıkların azalması, bilişsel gerilemenin yavaşlaması ve yaşlılık depresyonu riskinin azalması gibi avantajlar bulunuyor.

Emekliliğinizde Aktif Kalmak İçin Ne Yapmalısınız?

Preply’nin araştırma haberine göre emeklilikte çalışma hayatınıza devam edebilmek için bütünsel sağlığımıza dikkat etmeliyiz. Tıpkı yaşlanma karşıtı cilt bakım ürünlerini günlük rutinimize dahil ettiğimiz gibi, nöronlarımızı günlük zorluklarla besleyebiliriz.  İşte 7 adımda günlük rutininiz:

1-Meditasyona Yer Açın

Günlük 30 dakikanızı meditasyona ayırarak zihinsel sağlığınıza önem verin. Behavioural Brain Research'te yayınlanan bir araştırmaya göre, sadece 8 haftalık düzenli meditasyon, olumsuz ruh halini azaltabilir ve deneyimsiz meditasyoncular üzerinde dikkat, çalışma belleği ve tanıma belleğini güçlendirebilir.

2-Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Alışkanlığı Edinin

Beyin sağlığı için beslenme alışkanlıklarınıza dikkat edin. Dr. Michelle Luciano'ya göre, beslenme ile düşünme veya bilişsel beceriler arasında bir bağlantı vardır. Omega-3 yağ asitleri, flavonoidler, B, D ve E vitaminleri, ve kolin içeren besinlerin tüketimi bilişsel işlevleri destekleyebilir.

3-Fiziksel Aktiviteleri Günlük Rutininize Dahil Edin

The Journal of Physiology'de yayınlanan bir çalışma, günde altı dakikalık yüksek yoğunluklu egzersizin sağlıklı bir beyin ömrünü uzatabileceğini gösteriyor. Spor salonu sizin için değilse, düzenli fiziksel aktivite olarak arkadaşınızla yürüyüş veya evcil hayvanınızla oyun gibi daha düşük yoğunluklu hareketleri içerebilir.

4-Yedi Saat Uyumayı Hedefleyin

Her gece yedi saat uyku hedeflemek, bilişsel sağlığınız için en uygunudur. Nature Ageing tarafından yapılan bir araştırmaya göre, yeterince uyumak işlem hızını, görsel dikkati, hafızayı ve problem çözme becerilerini artırabilir.

5-Sosyal Etkileşimleri Artırın

Sosyal etkileşimler, beyin sağlığınızı artırmak için harika bir yoldur. Harvard Health tarafından yayınlanan bir araştırmaya göre, sosyalleşmek dikkat ve hafızayı canlandırabilir, sinir ağlarını güçlendirebilir. Age UK'den araştırmacılar, "yeni insanlarla tanışmak için bir kulübe, sınıfa veya sosyal gruba katılmanızı öneriyor."

6-Entelektüel Faaliyetlere Katılın

Bulmaca çözmek, düşündürücü bir kitap okumak, yeni bir hobi edinmek veya hatta video oyunları oynamak gibi entelektüel faaliyetler, hafıza ve düşünme becerilerini artırabilir.

7-Yeni Bir Beceri Öğrenin: Örneğin Yeni Bir Dil

Yeni bir beceri öğrenmek, beyin sağlığınızı artırmanın ve kişisel tatminin harika bir yoludur. Günde 20 dakikalık bir dil öğrenme süresi eklemek, beyninizi yeni bilgilere odaklanmaya, bunları işlemeye ve depolamaya zorlarken harikalar yaratabilir.

Üstelik Yeni Bir Dil Öğrenerek Emeklilikte Ek Gelir de Elde Edebilirsiniz!

Emeklilik döneminde yeni bir yabancı dil öğrenmek, her yaşta insan için hem kişisel gelişimlerine katkıda bulunur hem de yeni iş fırsatlarına kapı aralar. İşte emekli olduktan sonra yeni bir yabancı dil öğrenerek yapabileceğiniz bazı işler:

Turist Rehberliği: Öğrendiğiniz dilde turistlere rehberlik ile seyahat ederken gelir elde edebilirsiniz.

Dil Öğretmenliği: Öğrenilen dili başkalarına öğreterek özel dersler verebilirsiniz.

Tercümanlık: Yabancı dil bilginizi kullanarak sözlü veya yazılı tercüme hizmetleri sunabilirsiniz.

Yazılı Çeviri: Kitap, makale veya belgeleri çevirerek ek gelir elde edebilirsiniz.

Yabancı Dilde Blog Yazarlığı: Öğrendiğiniz dilde blog yazarak veya video içerikler hazırlayarak hem dil pratiği yapabilir hem de reklam gelirleri elde edebilirsiniz.

Yabancı Dil Kitapları Yazma: Dil öğrenme sürecinde edindiğiniz deneyimleri ve bilgileri kitaplaştırarak başkalarına rehberlik edebilirsiniz.

Tüm bu iş fırsatlarını yakalamak ve İngilizce konuşma pratiği için online yabancı dil eğitim platformu Preply yanınızda! Preply, size; öğrenme tercihlerinize, hedeflerinize, dil seviyenize göre kişiselleştirilmiş, yerli öğretmenlerle başta İngilizce olmak üzere 24 farklı dilde bire bir çevrimiçi dersleri ve kursları sunuyor.

İster yeni başlayan ister ileri düzey bir öğrenci olun, çevrimiçi yabancı dil platformu Preply size tüm dillerde okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerinizi hızlı ve verimli bir şekilde ilerletebilmeniz için ihtiyacınız olan tüm kaynakları, araçları ve eğitimi veriyor.

Türkçe Dili Yaygınlaşmaya Devam Ediyor

Emeklilik döneminde yeni bir dil öğrenmek, sadece kişisel gelişime katkı sağlamakla kalmaz, aynı zamanda çeşitli iş fırsatları da sunar. Özellikle Türkçe öğrenenler için, bu dil becerilerini kullanarak farklı alanlarda ek gelir elde etmek mümkündür. Yabancılara Türkçe öğretmeni olabilir, öğrencilere özel dersler verebilirsiniz. Ayrıca, yabancı dil tercümanlık hizmetleri sunarak veya yazılı çeviriler yaparak dil becerilerinizi gelire dönüştürebilirsiniz. Eğer yazma yeteneğiniz varsa, Türkçe dilinde blog yazarak veya video içerikler hazırlayarak dil pratiği yapabilir ve reklam gelirleri elde edebilirsiniz. Ayrıca, Türkçe dilinde kitap yazarak, dil öğrenme sürecinizde edindiğiniz deneyimleri ve bilgileri paylaşarak başkalarına rehberlik edebilir ve ek gelir elde edebilirsiniz. Bu sayede emeklilik döneminizde dil becerilerinizi kullanarak anlamlı ve kazançlı bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap