SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Emeklilere kötü haber!

Emeklilere kötü haber!

06 Aralık 2023 Çarşamba - 10:15




Çalışan emeklilerin maaşlarından kesilecek tutar belli oldu





Türkiye'de 1,5 milyondan fazla SSK, Bağ-Kur emeklileri hem yaşlılık aylığı alıyor hem de çalışmaya devam ediyor. Bu emeklilerin maaşından kesilen tutar belli oldu.

İşte emeklilerden kalem kalem yapılan kesintiler...Çalışan emeklilerin maaşından kesilen tutar, işçi ve işveren paylarının toplamı olarak hesaplanıyor. Genel asgari ücrete göre maaş alan emekliler, işçi payı olarak 1006 TL ödemek zorunda.

Kamusonhaber'de yer alan bilgilere göre bu tutar, emeklinin maaşından kesiliyor ve emeklinin net maaşına yansıyor. İşverenler ise emekli personeli için 3018 TL yatırıyor. Bu durumda, SGK için toplam 3 bin 286 TL yatırılmış oluyor.
Çalışan emeklileri etkileyen diğer faktörler ise şöyle;

EMEKLİ AYLIĞININ KESİLMESİ

Çalışan emeklilerin maaşları, kamuda 4A kapsamında çalışmaya başladıkları takdirde kesiliyor.

SOSYAL GÜVENLİK DESTEK PRİMİ

Çalışan emekliler, SGK'ya sosyal güvenlik destek primi ödüyor. Bu prim, çalışan emeklilerin gelirlerine göre değişiyor.

İKRAMİYE

Çalışan emekliler ikramiyelerini de çalışmaya devam ettikleri sürece alabiliyor.Çalışan emekliler sonuç olarak maaşlarından kesilen 3 Bin 286 TL tutar nedeniyle gelirlerinde bir düşüş yaşıyor. Bu durum, emeklilerin yaşam standartlarını da olumsuz etkiliyor.
Emekli maaşlarından yapılan diğer kesintiler ise muayene, ilaç, sağlık hizmetleri üzerinden yapılıyor. İcra yoluyla haciz işlemleri olan emeklilerin maaşlarından ise %25'e varan oranda kesinti yapılabiliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap